Inviterer til verdensrekordforsøk i folkehelse

– Små grep i hverdagen kan ha stor betydning, og alt er bedre enn ingenting.

Turen vil blant annet gå over Sjeteen. 

Nyheter

Det mener sanitetsforeningene i Levanger, som har gått sammen om et aldri så lite verdensrekordforsøk i «Kløvertur».

Vestsiden av sentrum

Under Sanitetens uke har alle de ni sanitetsforeningene i Levanger gått sammen om å arrangere en tur i sentrumsområdet, som de håper så mange som mulig blir med på. Det hele skjer 24. september.

– Det blir en frisk ettermiddagstur med start på Moan, langs Eidsbotn, over Sjeteen, opp til Sundbrua og over den, og så tilbake til Magneten.

Løypa kommer til å bli godt merket, og det er fint mulig å ta en snarveg hvis man føler man har gått langt nok. Alle deltakerne vil bli registrert og bli med i trekningen av fine premier.

Alle slags turer

En kløvertur er Norske Kvinners Sanitetsforenings tilbud om utendørsaktivitet, og flere lokalforeninger i Levanger har dette tilbudet. Det kan være en rusletur i nærområdet, bærtur, sopptur, badetur, rullator-tur, natursti eller trimtur.

– Det er ikke nødvendig å trene hardt for å få bedre helse. Små grep kan ha stor betydning, og alt er bedre enn ingenting, fremhever de.

Mer effekt for voksne

Trening har god effekt uansett alder, og en 70-åring kan ha like stor effekt av trening som en 20-åring. Det er aldri for sent å begynne med fysisk aktivitet, og det anbefales minst en halv times daglig aktivitet for vokse. For mange voksne vil helsegevinsten være større enn for yngre.

– Er du i tillegg aktiv sammen med andre, kan det bidra til økt trivsel. Er du lite aktiv, har lavt funksjonsnivå eller sviktende helse, bør du fortsatt være så aktiv som du kan, mener sanitetsforeningene.

Åpent for alle

Nå vil de sette verdensrekord i «Kløvertur».

– Da trenger vi barnefamilier, studenter, pensjonister, mosjonister og alle andre med på ettermiddagstur denne mandagen, og man trenger ikke være medlem i en sanitetsforening for å bli med på tur, poengterer de.