- Det var ikke bare fryd og gammen i gamle Nord-Trøndelag heller

Bjarne Håkon Hanssen fyrte opp debatten under Lytring på Røstad Scene.

Panelet besto av fra venstre Guro Angell Gimse, stortingsrepresentant Sør-Trøndelag Høyre Tomas Iver Hallem, fylkesvaraordfører Trøndelag (Senterpartiet), Bjarne Håkon Hanssen, partner og seniorrådgiver i Kruse Larsen, tidl. statsråd og fylkesordfører (Ap), Emma Svarva Giskås, student v/ Nord universitet og Øystein Rennemo, professor Nord universitet.  

Nyheter

Det aller første Lytring-arrangementet på Røstad ble torsdag kveld avholdt foran over 100 lydhøre publikummere på Røstad Scene. Ordet lytring er sammensatt av «lytting» og «ytring», og er åpne debattmøter med et eget panel, som debatterer og diskuterer aktuelle problemstillinger. Begrepet ble skapt ved Nord Universitet i Bodø, og ble raskt et meget populært møtekonsept blant nordlendingene. Nå skal konseptet adopteres til Trøndelag under avslutningen av Forskningsdagene. Levanger og Campus Røstad blir dermed hjem for opptil flere debattmøter årlig. Målet er nå å etablere seg med to møter i hvert semester, og dermed fire møter årlig.