Vækka som va

«Nordlendingene synes vi trøndere var alt for snille»

Ukas podkast oppsummerer torsdagens «lytring» på Røstad.

Panelet besto av fra venstre Guro Angell Gimse, stortingsrepresentant Sør-Trøndelag Høyre Tomas Iver Hallem, fylkesvaraordfører Trøndelag (Senterpartiet), Bjarne Håkon Hanssen, partner og seniorrådgiver i Kruse Larsen, tidl. statsråd og fylkesordfører (Ap), Emma Svarva Giskås, student v/ Nord universitet og Øystein Rennemo, professor Nord universitet.   Foto: Tor J. Friberg

Nyheter

Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene torsdag 27. september. I dagens episode oppsummerer Jostein Grande og Roger Rein debatten sammen med professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset ved Nord universitet.


Professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset er gjester i denne episoden av «Vækka som va».

Jostein Grande og Roger Rein tar sammen med dem en oppsummering av torsdagenss «lytring» på Røstad scene.

«Lytring» er et arrangement som Nord universitet har innført i Bodø, og som er adoptert av universitets campus på Røstad.  Ordet lytring er sammensatt av «lytting» og «ytring», og er åpne debattmøter med et eget panel, som debatterer og diskuterer aktuelle problemstillinger. Begrepet ble skapt ved Nord Universitet i Bodø, og ble raskt et meget populært møtekonsept blant nordlendingene.

Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene. I podkasten snakker vi om utviklingen av campusstrukturen i Nord universitet, om dragkampene på Innhered og hvordan fylkessammenslåingen i Trøndelag har gått så langt.

Det tas også til orde for endret kommunestruktur på Innherred.


- Det var ikke bare fryd og gammen i gamle Nord-Trøndelag heller

Bjarne Håkon Hanssen fyrte opp debatten under Lytring på Røstad Scene.


Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her.

Her finner du de andre podkastene


I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?

 

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?