Snart står enda en åpning for tur

– Et område for hele familien.

Også Åsen har fått seg sin trimtrapp, og snart er det offisiell åpning.  Foto: IL Aasguten

Nyheter

For trimtrappa i Torhaugen i Åsen er ikke bare ei trimtrapp med hundre trinn. Rundt området er det nemlig naturlekeplass, fotballbane, grillplass med benker og et hus man kan sitte i. Dessuten er det benker rundt omkring på stiene man kommer til med utgangspunkt i trappa.

– Han satt inne og spilte, så vi dro ham med ut

Matteus, Filip og Johan ble dermed med på åpning og trappeløp alle tre.

Lørdag 27. oktober blir det offisiell åpning, og som i Holåsen i Skogn i september, er det ordfører Robert Svarva som skal klippe snora.

– Vi serverer kaffe, saft, hamburger og kake til de fremmøtte, lover Ann Cathrin Fossum og Anne Grete Nyborg i IL Aasguten.

Slik finner du frem

De retter en stor takk til alle som har bidratt til å få til ei trimtrapp i Åsen.

For å komme dit, kjører du innover gata Torhaugen på Åsen, helt til vegen deler seg. Du holder til høyre opp en bakke til du kommer til vasstårnet. Der er det en stor og fin parkeringsplass.

– Fra parkeringsplassen kan man ta utgangspunkt i mange forskjellige stier, alle merket med blått. Det er også et orienteringskart på parkeringsplassen man kan se på, forteller Fossum og Nyborg.

Utgangspunkt for Stokkvola-tur

Det er flere stier du kan varme opp på, og som har sammenheng med trappa. Opp til trimboksen på Sveet er det 1,3 kilometer å gå.

– Derfra kan man ta stien helt opp til Stokkvola, noe vi skal få opp kart om, opplyser duoen.

Lys om kvelden

Både i området ved parkeringen og i trappa blir det lys, som slår seg på når det blir mørkt, og lyser frem til rundt klokka elleve på kvelden.

– Ved siden av trappa er det dessuten en akebakke, sier Ann Cathri Fossum og Anne Grete Nyborg, som håper så mange som mulig bruker trappa og området rundt.

Skulle du føle for å støtte prosjektet litt ekstra, er det mulig å «kjøpe seg» et trinn i trappa til 300 kroner.