Bare gled deg - her kommer godværet

Det blir herlig høstferievær i slutten av uka.
Nyheter

Verdalingens værspåmann var en stund bekymret for at lovnaden for en måneds tid siden om bortimot tjue varmegrader i høstferieuka ville bli vanskelig å innfri, men den siste tiden har varslene pekt i riktig retning.

Selv om vi ikke vet ting sikkert før dagen faktisk opprinner, er det nå svært mye som tyder på at vi får i hvert fall 16-17 varmegrader og sol både fredag og lørdag.

Er vi riktig heldige kan kanskje graderstokken krype opp på 20-tallet og sørge for at antall sommerdager i år ender på 64.

Kopierer 2014

I så fall nøyaktig like mange som i 2014, som har vært spåmannens utgangspunkt for årets fortreffelige sommervær-spådom - og som nå later til å gi høstferievær ala for fire år siden også. Denne gangen riktignok inn mot den siste helgen i høstferien, og ikke den første som i 2014.

Det var den svært tørre vinteren og de varme mai-dagene som fikk værspåmannen til å gjøre et comeback i slutten av mai i år - med spådom om at juli kunne bli tropehet slik den var for fire år siden. Også den gangen var det nemlig veldig tørt gjennom vinteren og en del fine dager i mai.

Vi vet hvordan det gikk, årets sommer minnet mye om sommeren fire år tidligere. Da opptellingen av dager med over 20 grader skulle gjøres i starten av september viste telleverket 63, en mindre enn i 2014.

– Kanskje får vi den i høstferien, antydet værspåmannen, nok en gang med følelsen av at 2014-kopien ikke helt hadde gitt seg. Da var det nemlig flere svært varme dager i starten av oktober, med 19 grader som det høyeste i den første helgen i høstferien.

Nå skulle det vise seg at årets flotte høstferievær derimot kommer inn mot avslutningshelgen, trolig uten at verdalinger og levangsbygg synes det er noen dårlig erstatning.

Høstferievarselet

Værvarselet for de kommende dagene ser slik ut i skrivende stund:

Onsdag 10. oktober: Overskyet og rundt 10 grader (Yr) - Litt regn på morgenen, ellers overskyet og rundt 10 grader (Storm) - Litt regn på morgenen, overskyet og 11 grader (Accuweather)

Torsdag 11. oktober: Lettskyet og rundt 14 grader (Yr) - Lettskyet og rundt 16 grader (Storm) - Lettskyet og rundt 15 grader (Accuweather)

Fredag 12. oktober: Lettskyet og rundt 16 grader (Yr) - Lettskyet og rundt 16 grader (Storm) - Lettskyet og rundt 17 grader (Accuweather)

Lørdag 13. oktober: Overskyet og rundt 17 grader (Yr) - Lettskyet og rundt 17 grader (Storm) - Overskyet og rundt 18 grader (Accuweather)

Søndag 14. oktober: Overskyet og rundt 14 grader (Yr) - Overskyet og litt regn, og rundt 17 grader (Storm) - Pent vær og rundt 18 grader (Accuweather)

Resten av høsten

Værspåmannen har allerede sagt at slutten av november blir tørr og mild, i hvert fall ser han for seg ganske hyggelig vær på månedens nest siste dag når Rosenborg spiller årets siste kamp på Lerkendal mot Celtic.

– Selv om vi har fått en del nedbør mer enn «normalt» de siste par månedene, er det fortsatt en del å ta igjen. Så jeg holder på spådommen om en relativt våt desember-måned, sier værspåmannen.

I 2014 var det ganske så kaldt i tida før jul og på høytidsdagene, før det mildnet betydelig opp og ble regn og plussgrader ut i romjula og nyttårshelga.

– Det viser seg at tendensene fra 2014 holder seg, men uten at vi er på helt samme uker. Høstvarmen kommer en uke senere i år, og kanskje er det en forskyvning på gang i jula også. Det er ikke helt enkelt å si, synes værspåmannen.

Kanskje kommer han med en mer detaljert juleværspådom når novemberværet har fått satt seg. Først må uansett høstferieværet nytes.