Podkasten Vækka som va

Hva hadde Verdal vært uten teaterlaget?

50-årsjubilanten er tema i denne episoden av Innherreds podkast.

Tor Haugmark og Karin Jegtvik er gjester i denne utgaven av Vækka som va. Verdal Teaterlag fyller 50 år og vi snakker om jubilanten. 

Nyheter

Verdal Teaterlag fylte 50 år 11. oktober 2018. Tor Haugmark har vært med helt fra starten. Karin Jektvik har skrevet jubileumsboka. De er gjester i Vækka som va. Ordførerne i Verdal og Levanger er skuffet over NAV som valgte å samlokalisere seg i Steinkjer. Vi tar diskusjonen om lokaliseringskamp på Innherre

 

Erlend Aune, Jostein Grand og Roger Rein har besøk av Tor Haugmark og Karin Jektvik. Haugmark har vært med siden Verdal Teaterlag ble stiftet den 11. oktober 1968. Karin Jegtvik har skrevet jubileumsberetningen.


Alle booker kjendishotellet

Og premieren er vel ...?

– Ja, den er blåst.

Tor Haugmark har mange gode historier fra laget historie som han deler med våre lyttere. Blant annet om den gangen han og regissør Tore Kristiansen satte en hel månedslønn hver på spill for at teaterlaget skulle kunne sette opp en revy.

Karin Jegtvik forteller om vennskap og utfordringen med å stå på en scene, og arbeidet med å skrive ned teaterlagets historie.


– Laget skaper vennskap som varer livet ut

Vital 50-åring jubilerer i tre dager.

 

Hvorfor valgte NAV Steinkjer?

Denne uka ble det kjent at NAVs familie og velferdsetat blir samlokalisert i Steinkjer. Til stor skuffelse for ordfører Robert Svarva i Levanger og Bjørn Iversen i Verdal. Begge kommuner deltok i konkurransen om lokaliteter til den sammenslåtte NAV-etaten. Etterpå har de en dårlig magefølelse i forhold til måten prosessen ble gjennomført på.


Svarva sitter igjen med en dårlig magefølelse

Tror flyttingen av 50 arbeidsplasser bort fra Levanger var avgjort før anbudsprosessen startet.

Beslutningen i NAV betyr at 50 ansatte forsvinner fra Levanger sentrum. Hadde Levanger vunnet anbudet, ville det betydd cirka 80 nye arbeidsplasser i kommunen, i og med at denne enheten totalt teller rundt 130 ansatte.

I Vækka som va stiller vi spørsmålet om hvorfor Steinkjer ble valgt? Hva gjorde Levanger og Verdal feil? Og hvilke muligheter har de to kommunene om det dukker opp lignende muligheter framover? 

Beskylder NAV for en skinnmanøver

Redaktøren tror Levanger-ordføreren hadde rett.

 

Iversen er like oppgitt som Svarva

NAV forstår skuffelsen, men avviser at saken var bestemt på forhånd.


Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her.

Her finner du de andre podkastene


Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene torsdag 27. september. I dagens episode oppsummerer Jostein Grande og Roger Rein debatten sammen med professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset ved Nord universitet.

I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.

Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.

I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.

Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?