Et ungt lag i Oslo har fått verdens beste trener

– Veldig artig, jeg har jo håndball under huden fortsatt, sier Marit Breivik.

Marit Breivik har tatt på seg et nytt trenerengasjement - for en stor gruppe åtteårsjenter i hovedstaden. 

Nyheter

Aftenposten har vært på treningen til Kjelsås ILs åtteåringer. Der er nemlig selveste Marit Breivik (63) tilbake i manesjen. Hver tirsdag lærer hun spillerne kast, mottak og skudd - og ikke minst, hun sprer trygghet og gode opplevelser til barna.

Medaljegrossist

De var ikke engang født da Breivik ga seg som landslagstrener i 2009. Trenerlegenden førte Norge til 13 internasjonale medaljer på 15 år, deriblant ett OL-gull, ett VM-gull og tre EM-gull. Under sin egen spillerkarriere, der hun spilte for Nessegutten, Nordstrand og Skogn, nådde hun 139 landskamper og scoret 286 mål.

Nesten 40 unge spillere deltar på treningen til Kjelsås. I tillegg til Breivik er åtte foreldre med på trenersiden.

Trener-bestemor

Årsaken til at nettopp Kjelsås IL åtteårsjenter har fått Breivik som trener, er at Vilma Hertzberg Bremnes spiller på laget. Hun er barnebarnet til Breiviks ektemann Niels Hertzberg, som gikk bort så brått i 2013.

Niels' datter Kari Hertzberg (38) har hovedansvaret for åtteåringene i Oslo-klubben.

– Under en miniturnering forrige helg tok Marit en av spillerne på fanget, og sa til henne at hun hadde sett henne skyte veldig hardt på trening - og ba henne gjøre det også i kamp. Jenta vokste to meter, og begynte å skyte hardt, sier Hertzberg til Aftenposten.

Kanskje mer

Selv er Breivik aller mest opptatt av at alle skal føle at de hører til, at de er trygge og har det fint uansett. Hun er i dag assisterende toppidrettssjef og sjef for sommeridrett på Olympiatoppen, og sparringspartner for landslagssjef Thorir Hergeirsson. Under EM i Frankrike i desember skal hun nedover noen dager.

Marit Breivik stortrives som trener for åtteåringene, men avviser ikke at hun kan bli trener for voksne en gang igjen.

– Fremtiden er åpen, og jeg har stor arbeidslyst. Hva som skjer de neste årene, får tiden vise.