Morgenrapport onsdag 7. november

Her blir det vanskelig å kjøre

Redusert framkommelighet både i Levanger og Verdal.

Gul markering på skisse under viser hvor det graves i Teltburgata.  

Nyheter

Verdal kommune varsler om at Garnesmarka skal bli asfaltert onsdag. Kommunen kan også opplyse om redusert framkommelighet i Teltburgata i perioder denne uka. Her pågår det gravearbeid.

- Det skal legge trekkerør for strømforsyning til parkeringsplassen utenfor rådhuset og det graves inn mot fortauet, opplyser Verdal kommune.

I Levanger blir E6 ved Gråmyra stengt mot natta.  Statens vegvesen varsler om vedlikeholdsarbeid fra klokka 23.59 onsdag til klokka 06.00 torsdag. Omkjøring er skiltet.

Politikk

I Levanger har formannskapet møte i ettermiddag. På sakslista står blant annet evaluering av medlemskapet i Cittaslow. Levanger kommune har siden 2003 vært medlem i det internasjonale Cittaslow-nettverket.


Rådmannen synes ikke lenger Cittaslow er verdt pengene

Så nå foreslår han å avslutte medlemskapet for å spare penger.

 

Rådmannens forslag til innstilling er at Levanger nå avslutter medlemskapet.


Er oppriktig bekymret for omsorgstilbudet

Nå vil han ha et klart svar fra ordføreren.

 

Kar Meinert Buchholdt (V) stiller spørsmål om Levanger kommune er i stand til å yte forsvarlig helsehjelp når antallet døgnplasser ved Staup helsehus reduseres.

Kultur

Gjennom den kulturelle spaserstokken spilte Odd Jarle Hansen countrymusikk i Verdal i går. Det skal han også gjør i dag. Først synger han på Ørmelen bo- og aktivitetssenter. Senere på dagen er han i Teaterhuset.

Elvebredden aktivitetstilbud tar i dag imot besøkshunden Fame.

Andre aviser

Trønder-Avisa skriver i dag om at det settes av 15 millioner kroner til oppgradering av Festiviteten. Kinodriften skal ut innen 1. januar 2019 og Festiviteten skal stå ferdig som et rent kulturhus om tre-fire år.

-Festiviteten skal tilbake til gammels storhet som byens festsal fra 1897- som den storstua for Levangers kulturliv den gang var, sier kultursjef Guri Marjane Sivertsen til avisa.

Adresseavisen skriver om Junior Consulting på NTNU. Selskapet er studentdrevet og konkurrerer med de etablerte konsulentselskapene om oppdrag for trønderske bedrifter.

Nasjonalt og internasjonalt

Skattelistene legges fram

Tallene for inntektsåret 2017 blir tilgjengelige fra klokka 7. Langt færre søker i listene etter at det i 2014 ble innført en ny ordning som gjør det mulig for folk å se hvem som har søkt på dem i skattelistene.

Det samlede skatteoppgjøret viser at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende til sammen har betalt 492 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue i fjor.

Resultater klare etter USA-valg

Det ble ikke de største overraskelsene etter at stemmene var telt opp etter mellomvalget i USA tirsdag.

Som ventet beholder Republikanere kontrollen over Senatet, melder amerikanske medier, som også sier at Demokratene overtar flertallet i Representantenes hus. Med ett demokratisk og ett republikansk kammer, kan det bli krevende for både partiene og for president Donald Trump å manøvrere seg gjennom amerikansk politikk i årene som kommer.