Søker Fortnite-spillere

Ungdom kan bli med i «kampen mellom kommunene».

Karen Birgitte Borud ber ungdommer som spiller Fortnite om å melde seg på turnering. 

Nyheter

–Et nytt turneringskonsept hvor Fortnitere fra hele Norge får konkurrere mot hverandre, og vinne heder og ære for sin kommune. Og kule premier for seg selv, så klart, forklarer Karen Birgitte Borud, barnebibliotekar ved Verdal bibliotek.

To går videre

Det er organisasjonen Bibliogames som står bak turneringa, og hjelper bibliotekene i Verdal, Gjøvik og Vestvågøy med gjennomføringa. Bibliogames er en organisasjon som jobber for at det skal være et godt spilltilbud i alle bibliotek i Norge.

Turneringa holdes i to omganger – i første omgang spiller man mot hverandre innad i kommunen for å finne champions som går videre til andre omgang: Finalen.

Da spiller tre lag a to spillere fra hver kommune mot hverandre.

Spilleglede i biblioteket

I Verdal blir første omgang tirsdag 13. november, mens finalen blir torsdag 29. november. På finaledagen, samt påfølgende fredag og lørdag, lover Borud også et bredere spilltilbud i biblioteket.

–Da blir det fokus på både brettspill, PC-spill og konsollspill, sier Borud og oppfordrer særlig familier til å komme og prøve ut spill-tilbudet – sammen, sier Borud.

Hun legger til at det er viktig at foreldre setter seg inn i hva barna driver med.

–Og akkurat nå er Fortnite det aller største. Vi er veldig glade for å kunne tilby denne turneringa, og håper mange vil være med både som spillere og som heiagjeng, sier Borud.