Dette var et av hennes favoritt-turmål - nå får hele Verdal nyte godt av minnegaven

Også to andre steder lever minnet om henne.

Ada Kristine Henriksen (her fra en reportasje nettopp om Frisklivssentralen for fem år siden) gikk bort i fjor. Nå har minnegaven etter henne blitt til fem benker på populære turmål i Verdal. Her fra Leklemsvatnet. 

Nyheter

Frisklivssentralen i Verdal forteller i et brev til Innherred at de ønsker å fortelle hva minnegaven etter Ada Kristine Henriksen er blitt brukt til.

Fem benker på turmål

Hun gikk bort den 2. november i fjor, og i forbindelse med bisettelsen ble det opplyst at like kjært som blomster var en gave til Kul-Tur-gruppa på Frisklivssentralen i Verdal.

– Deltakerne i Kul-Tur-gruppa ble utfordret til å legge en plan for hvordan pengene skulle brukes, og de kom fram til at de ville få noen til å lage benker og sette ut ved turmål som Ada trivdes, forteller daglig leder Frode Grevskott på Frisklivssentralen.

Leirsjøen er et annet supert turmål der det er satt ut to benker.  Foto: Ann Sissel Vehus

Valget falt på en benk ved Leklemsvatnet, to benker ved Leirsjøen og to benker ved Bjørkvatnet. De to sistnevnte blir plassert ut i vinter når det er snøscooterføre. De andre er allerede satt på plass.

ATA-senteret gjorde jobben

Arbeidstrenings- og aktivitetssenteret (ATA-senteret) i Verdal kommune har både laget og plassert ut benkene.

– Alle grunneierne har vært udelt positive til forespørselen om å få sette dem ut, opplyser Grevskott.

Benkene kan fritt benyttes av alle som ferdes på disse plassene, og Adas minne lever dermed videre gjennom at flere får øynene opp for Verdals fine natur.

Bjørkvatnet kan både være et fint turmål i seg selv og en rasteplass på veg til Kvindfjellet. Her kommer det opp benker i vinter.  Foto: Asle Bergsli Rindsem