Interessert i vitneobservasjoner etter flystyrt

Starter tekniske undersøkelser i dag.
Nyheter

Politiet i Trøndelag forteller i en pressemelding om gårsdagens flystyrt i Meråker, som fikk tragisk utfall.

To omkom da småfly styrtet i Meråker

Ble funnet etter en tids leting.

Onsdag 7.11.18 kl 1543 mottok politiet i Trøndelag melding fra Hovedredningssentralen om at nødpeilesender var utløst på et småfly i Meråker. Søk- og redningsaksjon ble iverksatt med alle nødetatene og ved bruk av Sea King redningshelikopter. Frivillige fra Norsk Folkehjelp i Meråker bidro også i dette arbeidet. Flyet ble funnet kl 1742 av Sea King i ulendt terreng ca 700 meter nordvest for Øyan flyplass i Meråker.

Det var to personer i flyet og begge ble bekreftet omkommet. Politiet har varslet pårørende og har opprettet en egen kontaktperson for å ivareta disse. Navn på de omkomne frigis ikke på nåværende tidspunkt. Området rundt funnstedet ble avsperret i går kveld og det har vært politivakthold på stedet gjennom natten. Dette i påvente av tekniske undersøkelser fra politiet og fra Havarikommisjonen som starter i dag.

Politiet er i gang med etterforskning av saken. Ved siden av de tekniske undersøkelsene, gjennomføres det avhør av vitner som kan bidra med informasjon i saken i løpet av dagen. Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med personer som har informasjon som de tenker kan ha betydning for saken. Disse kan ta kontakt med politiet på telefon 73489400 frem til kl 1530. Etter kl 1530 i dag kan det tas kontakt på telefon 02800.

Politiet har etablert dialog med Havarikommisjonen for å samordne de videre undersøkelsene i saken, med mål om å avklare årsaken til flystyrten.