Reåpner bruktbutikken

Bydama er det nye navnet.

Lah paw Tamla og Aud Svebakk er to av bydamene i bruktbutikken. Foto: Privat  Foto: Privat

Nyheter

Frivilligsentralen har utvidet bruktutsalget i Kirkegata 24 og har reåpning med kaffe og vafler tirsdag 13. november.

Daglig leder Åse Saltvik forteller at butikken ble åpnet under marsimartnan i 2011. Den gang i kjelleren hvor Frelsesarmeen holder til, og med to åpningsdager i uka. I november 2013 ble butikken flyttet til Kirkegata 24 og driften ble utvidet til tre dager i uka.

–Flere frivillige meldte seg etter hvert og i dag er 12 damer med og driver butikken som er åpen tre-fire timer fem dager i uka. Butikklokale har inntil i høst vært minimalt og vi har sett behov for å utvide, så da nabolokalet ble ledig fikk vi god leieavtale og de frivillige var straks i gang med å innrede og planlegge videre drift, sier Saltvik.

Nyoppusset

Nå har butikken fått ny maling og ny logo på vinduene. For nå heter butikken Bydama.

–Mange kunder er innom butikken i løpet av uka, ikke bare for å handle, men også for å slå av en prat med damene eller få seg en kopp kaffe på bakrommet. Ikke store rommet, men der det er hjerterom er det husrom, sier Saltvik.

Samarbeid med BUA

Hun legger til at leveranser av klær kommer jevnlig. I høst startet også et samarbeid med BUA, som leier ut fritidsutstyr.

–Fra tid til annen får de inn sportstøy og fotballsko og andre ting de ikke mulighet til å distribuere selv. MNen dette kan vi ta imot og selge til veldig rimelige priser på vår butikk.