Turnéteatret og Pir II vant designpris

Internasjonal heder til det nye kulturhuset på Minsaas Plass.
Nyheter

- Teateret skaper sårt trengt liv i et sentrum som i flere tiår har mistet popularitet til kjøpesentrene med store parkeringsplasser. Fra sin urbane kontekst, gjennom arkitektur, interiørdesign og integrerte kunst har teateret bidratt til å aktivisere en viktig del av bykjernen i Verdal, som har vært karakterisert av fraflytting av butikker og nedleggelser, skrev juryen i Wan Awards 2018 i en pressemelding onsdag, da vinnerne av arkitekturprisen ble offentliggjort.

Teatersjef Nora Evensen i lobbyen ved teaterbygget.  

- Bygningen feirer de lokale tretradisjonene i regionen, som stammer tilbake til vikingetiden. På samme tid var det viktig å bygge et rasjonelt og funksjonelt produksjonsbygg. Teateret huser både administrasjon, verksted for teater, kostymer og scenografi. Den åpne delen av teateret vil bli brukt for både øvinger og teateroppsetninger, skriver juryen i sin begrunnelse.

De vektlegger også at innovativ bruk av trevirke sammen med å ta i bruk lokale tradisjoner og håndverk og gode løsninger og tradisjonelle materialer og innovative tekniker er en viktig del av prosjektet.

Johannes Minsaas Plass har blitt tilført mer liv på grunn av bygget, mener juryen.  

Bygget har et areal på 3.300 kvadratmeter, og ble bygd av Verdal kommune mellom 2015 og 2017. Turnéteatret vant prisen, mens Stage of Forest i Fengman, Kina samt Macqaurie University Incubator i Australia fikk hederlig omtale.