Tirsdag 4. desember

Åge velger festival i nabokommune

Det blir ingen konsert med Åge Aleksandersen i Verdal til sommeren, men kjører du noen få mil nordover kan du likevel oppleve ham fra scenen.

Åge Aleksandersen har flere ganger spilt i Folkeparken i Verdal. Det blir det ingenting av i 2019, men i stedet kan du oppleve Åge og Sambandet på Steinkjerfestivalen.  Foto: Sander Sandvik (arkivfoto)

Nyheter

Åge Aleksandersen og Sambandet gjør noen utvalgte jubileumskonserter under navnet «3570», og skal opptre under Steinkjerfestivalen 21. juni, som eneste sted i Nord-Trøndelag neste år.


Åge fyller 70 år i mars 2019, og det er 35 år siden det store gjennombruddet med «Levva Livet». Året 2019 blir et helt spesielt Åge-år.

– Det er ikke få i dette landet som på en eller annen måte har latt seg prege av denne fantastiske artisten og personen. I en alder av 70 har han også meddelt at han ønsker å trappe ned på hyppigheten av konserter, og det kan man lett ha forståelse for. Det var derfor ingen selvfølge at Åge og Sambandet skulle spille på Steinkjerfestivalen i dette spesielle jubileumsåret, sier Svein Bjørge i en pressemelding fra Steinkjerfestivalen.

Pass opp på glatta

Politiet har intet å servere fra nattens mulm og mørke, verken fra Levanger eller Verdal.

Noe lenger sør har det imidlertid vært trafikale problemer.

En rekke trafikkulykker skjedde natt til tirsdag på glatte veier. Kjør etter forholdene, lyder påminnelsen fra Vegtrafikksentralen.

To personer i Oppdal i Trøndelag ble tatt med til legevakta etter at bilen deres havnet i grøfta rett før midnatt. Få minutter senere havnet en annen bil i grøfta, denne gangen ved Stokkanhaugen i Trondheim, ifølge Trøndelag politidistrikt.

– Det er glatt på stedet, men det er ingen personskade, tvitret politiet etter bilbergingen.

Med temperaturer som nærmer seg frysepunktet også på Innherred, kan det være greit å være oppmerksom. Snøbygene ligger heller ikke langt unna, skal vi tro værvarslene.


 

Andre steder

En mann politiet beskriver som tilsynelatende bevisstløs, er hentet opp av vannet ved Langkaia i Oslo. Han får livreddende førstehjelp på stedet.Et vitne varslet nødetatene tirsdag morgen etter å ha hørt mannen i vannet.

Det kokte på sosiale medier etter at den franske DJ-en Martin Solveig ba fotballspiller Ada Hegerberg om å utføre en rumpedans på scenen da hun var første kvinne som ble tildelt prestisjetunge Ballon d'Or mandag kveld. Hegerberg selv bedyrer at gullballen betyr mest for henne og at den kleine forespørselen, som hun takket nei til, ikke ødela kvelden.

Brannvesenet slukket raskt en brann i en blokk i Kristiansand der 50 beboere er registrert. 20 personer ble evakuert en times tid på grunn av røykutvikling. Tre ble tatt til legevakt med lettere skader.

Høring mot britisk regjeringsadvokat. Theresa Mays øverste juridiske rådgiver Geoffrey Cox risikerer å bli kastet ut av Parlamentet for å ha holdt tilbake et brexitnotat, skriver flere medier.

Donald Trump krever nærmere 800.000 dollar i sakskostnader og erstatning fra Stormy Daniels etter at pornostjernens søksmål mot presidenten ble avvist.