Onsdag kommer en kjent stemme til årets siste seniortreff

Du vet i hvert fall «kor du ska reis».

Viggo Valle kommer til seniorenes juletreff. Her er Valle på et arrangement i Verdal bibliotek tidligere i år, sammen med forfatter Ingrid Storholmen. Foto: Andreas Ryen Eidem.  Foto: Andreas Ryen Eidem

Nyheter

På årets siste seniortreff 5. desember kommer en skikkelig NRK-veteran til Stiklestad.

Viggo Valle vil under tittelen «Kor ska vi reis hen nu?», snakke om sine 40 år i NRK.

Viggo Valle ble født i 1954 i Lofoten og dro i 1974 til NTH i Trondheim for å bli elektroingeniør. Han gikk etter hvert over til programingeniør-utdanning i NRK og etter fullført utdanning i 1979, har han jobbet som journalist og programleder i NRK, både i radio og TV.

Han har kanskje gjort seg mest kjent som leder av « Påskelabyrinten» på radio i påska, siden 1987, der mer eller mindre innfløkte opplysninger har ført lyttere og deltakere, fram til de mest utrolige reisemål.

Han har klart det kunststykke å lage over 2000 spennende oppgaver som krever kunnskap, fantasi og ikke minst evnen til å sette sammen mange opplysninger. Her hjelper det ikke å google svarene. Det er dette som får oss til å utsette skiturene til etter klokken elleve i påskeuka.

Viggo Valle har imidlertid også ledet andre program på TV: Billetten og OL-quiz, for å nevne noen. Han har også hatt webansvar for program som Newton og Schrødingers katt. Nå er det NRK P1 og P!+ som er hans viktigste kanaler.

Valle har også skrevet en bok med reiseskildringer, helt tilbake fra 1432 og fram til 1912 og selvsagt en bok med påskelabyrinter.

Vi gleder oss til å høre Viggo Valle fortelle om sitt lange liv i NRK og om påskelabyrinten. Får vi noen oppgaver å bryne oss på? Tja, ka ska vi tru?

Ellen Løvli

Leder i seniortreff ISFO