Onsdag 5. desember

Glatt på vegen, topp i skiløypa

Nå kan du trygt ta fram skiene fra boden.

Slik ser det ut innover Heståsdalen.  Foto: Odd Langeland, Frol IL

Nyheter

- Topp forhold innover veien i Heståsdalen Frolfjellet, både skøyting og klassisk, informerer løypekjører Odd Langeland.

Også på Åsfjellet ser det ut til å nærme seg. Løypekjørerne var i alle fall ute i snøfallet tirsdag kveld.

- Testing av nymaskina nå i kveld. Om snøen fortsetter å lave ned, er det snart skiføre i lysløypa, informerte skigruppa til IL Aasguten tirsdag kveld, og meddelte også at det kommer en oppdatering onsdag.

Pass opp på glatta

Snøfall og nullføre har for øvrig gjort mange veger glatte, og tradisjonen tro får det mange til å kjøre i grøfta. Vinteren kommer altså i år også som julekvelden på kjerringa.

Nå har vi riktignok ikke registert de store uhellene langs vegene i vårt nærområde, Levanger og Verdal.

- Foreløpig er det ikke meldt om det store, bekrefter operasjonsleder Camilla Engen til Innherred på morgenkvisten onsdag.

Vi trenger likevel ikke dra lenger enn til Steinkjer for å bivåne kaos. Mellom 20 og 30 trailere sto fast i Knebakken i Steinkjer tirsdag kveld. E6 var sperret på stedet, og det ble meldt om lange køer Trafikkproblemene fortsatte onsdag morgen.

- Nå jobbes det på E6 ved Kvam. Der trengs det to tungbergere for å få opp en trailer, sier operasjonsleder Frank Brevik i Trøndelag politidistrikt til Adressa.

- Jeg antar at vi vil få mange trafikkmeldinger i dag. Snøen kommer like overraskende på folk hvert eneste år. Vi vil be folk avpasse farten etter forholdene, tilføyer han.

Været

Et hissig lite lavtrykk treffer landsdelen, melder Meteorologene på Twitter, og skriver at det må kunne kallles oppskriften på dårlig vær. I Levanger og Verdal vil vi nok merke det som en frisk bris, samt nedbør i form av regn, sludd og snø.


 

Andre steder

Tre personer er skadd etter en boligbrann i Svolvær sentrum tirsdag kveld. Blant de skadde er to mindreårige brødre, en av dem anses som alvorlig skadd.

Politiet har pågrepet to tenåringer etter at en mann i 60-årene ble slått og ranet ved Frognerparken i Oslo. De utelukker ikke flere pågripelser.Mannen ble påført kutt i ansiktet og ble slått med stokker. I tillegg ble han fraranet både mobiltelefon og kontanter, før gjerningspersonene stakk fra stedet.