Barnebarnet møtte opp med ærefull fullmakt

Da ble selv den vanligvis så snakkesalige jubilanten målløs.
Nyheter

Kjell Minsaas markerte 90 år med en stilig markering på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Familier, venner og kjente var innbudt til feiring med god mat i konferansesalen der både Blåseran og Vinne Musikkorps sørget for fin musikk.

Fylte 90 på årets siste dag

– En markant samfunnsbygger i Verdal gjennom et innholdsrikt og virksomt liv.

Overraskelsene stod i kø for jubilanten denne dagen. Den første var at Kjells søster og hennes sønn hadde tatt turen fra England for å delta i festivitasen.

Kom med fullmakt

Den største overraskelsen for Kjell var likevel at han ble tildelt Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner og Tysklandsbrigadens veteranmedalje. Medaljene ble overrakt av Kjells barnebarn Tord Minsaas, som arbeider i Forsvaret på Ørland kampflybase, og hadde fått fullmakt til å overrekke medaljene.

I Hærens gallauniform reiste han seg og holdt en tale for sin bestefar, og for deretter å feste begge medaljene på hans bryst.

–Det var et stort øyeblikk for jubilanten og for oss som var på festen. Jeg tror faktisk det er første gang i pappas 90 år lange liv at han ble satt ut, overraska og målløs, skriver datter Line Minsaas Skanke på Facebook.

Det eneste bestefar Kjell fikk fram etter den ærefulle seansen var: «Det e trivelig med barnebarn».

Anerkjennelse

Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner tildeles av Forsvarssjefen. Medaljen ble opprettet i år 2000 med tilbakevirkende kraft, som en anerkjennelse av personell som hadde tjenestegjort på vegne av Forsvaret i minst seks måneder i en internasjonal operasjon, i perioden fra 1947 - 2002.

Veteranmedalje

Tysklandsbrigadens veteranmedalje ble innstiftet i 1991. Den tildeles til personell som har tjenestegjort i Tysklandsbrigaden. Innstiftelsen av medaljen ble godkjent av kong Olav etter behandling i Forsvarets medaljeråd. Tysklandsbrigaden var den norske hærens bidrag til den allierte okkupasjonsstyrken i Tyskland etter den andre verdenskrig. Brigaden var utstasjonert under britisk kommando i perioden 1947 - 1953.