Bibliotekene har bursdagsfest på lørdag

Kake, brus og kaffe!

Forfatter Ingrid Storholmen kommer og leser på bursdagsfesten på Verdal bibliotek. Foto: Marte Skjesol  Foto: ;Marte Skjesol

Nyheter

I år er det 500 år siden den første norske boka ble trykt og dette markeres over hele landet. Bibliotekene i Verran, Inderøy, Steinkjer, Verdal og Levanger har til sammen fått 200 000 kroner av Nasjonalbiblioteket for å feire dette.

Boksti og bursdagskake

Både Levanger og Verdal inviterer til feiring førstkommende lørdag, med aktiviteter for både liten og stor på programmet. Begge bibliotekene serverer bursdagskake, brus og kaffe.

–Gjennom hele året skal vi feire boka, og med arrangementet den 19. januar markerer vi starten på Bokåret 2019, opplyser Berit Fikse på vegne av Levanger og Verdal bibliotek.

Hos begge bibliotekene blir det boksti, bokmerkeverksted, og besøk fra «Hakkebakkeskogen». Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen er en fortelling for barn skrevet og illustrert av den norske forfatteren, visedikteren og tegneren Thorbjørn Egner.

Lunsjbok-prat

På Levanger blir det i tillegg lunsjbok-prat for voksne, mens Verdal markerer nasjonal høytlesningsdag med 2-timers lesestafett. Hos de voksne vil blant annet Roar Tromsdal lese, mens Ingrid Storholmen skal lese i barneavdelingen

De siste årene har bibliotekene i Norge blitt utviklet som debatt- og litteraturhus gjennom den nasjonale bibliotekstrategien. Bibliotekene har fått støtte til å utvikle seg til å bli gode møteplasser med flere arrangement og aktiviteter for brukarene. I Bokåret 2019 er det leseglede og litteraturformidling som skal stå i sentrum.

Leseglade nordmenn

–Bokåret skal bli ei feiring av boka ute blant de som leser og de som formidler litteraturen. Norge er et land der folk er glade i både å lese og skrive. Vi vil legge til rette for at alle bibliotek i landet skal være med på feiringa av den norske lesegleda, sier direktør for Nasjonalbiblioteket Aslak Sira Myhre.

I Bokåret 2019 er Norge også valgt ut til å være hovedland på Bokmessa i Frankfurt.

–Eksporten av norsk litteratur er en fantastisk suksess, og i Bokåret 2019. Den norske lesegleden er et grunnlag for denne suksessen, og de norske bibliotekene er vårt beste middel for å holde både lese- og skrivegleda ved lag, sier kulturminister Trine Skei Grande.