Historielaget i Verdal tar en tur til nabokommunen

Mange verdalinger satt her under andre verdenskrig.

Historielaget håper mange vil bli med på tur. Foto: Marte Skjesol.  Foto: Marte Skjesol

Nyheter

Søndag 17. februar arrangerer Turutvalget i Verdal Historielag tur til Falstadsentret på Ekne.

Under 2. verdenskrig satt mange fra Verdal som fanger på Falstad. Falstadskogen var et uhyggelig begrep fra den tiden. Der ble mange krigsfanger fra Øst-Europa skutt og lagt i massegraver som fangene selv måtte grave. Mange nordmenn led også samme skjebne.

Arne Langaas vil holde foredrag om aktuelle spørsmål fra den tiden.

–For å ha oversikt over hvor mange som blir med er påmeldingsfristen satt til 12. februar. Det skal ikke være mangel på plass til de som vil bli med på turen, skriver turutvalget i en mail til redaksjonen.