Kommunen lover å bistå med tilrettelegging

Næringssjefen håper nye matforedlere tar over i Grilstad-lokalene.

Håkon Okkenhaug, her sammen med ordfører Robert Svarva, skal være med i jakten på nye drivere av virksomhet i Grilstad-fabrikklokalene i Åsen.   Foto: Erlend Aune, oto: Erlend Aune

Nyheter

Næringssjef Håkon Okkenhaug i Levanger kommune mener det er synd at en stor aktør som Grilstad flytter produksjons- og skjærefabrikken fra Åsen til Brumunddal fra høsten. Styret i konsernet bestemte seg i saken tirsdag etter flere måneder med utredninger av veien videre for å effektivisere bedriften. Okkenhaug mener at det er et tap for regionen å miste nok en matforedlingsbedrift. Overflyttingen begrunnes med økonomiske hensyn, men også at en samling i felles fabrikk i Brumunddal gjør at de slipper å hente inn eller flytte ansatte mellom fabrikker etter hvor det er høysesong i produksjonen. Fabrikken i Brumunddal utvides nå takket være overtakelse av en tidligere syltetøyfabrikk, som ligger vegg i vegg med dagens fabrikk.