Den lokale el-forretningen vartet like godt opp opp med datamaskiner til de eldre

– Disse maskinene kommer i rette hender, det er jeg sikker på!

Inger Marie Skreden Valstad tok imot gaven fra Stian Andersen. Foto: Elkjøp Verdal 

Nyheter

- For de fleste er det helt naturlig å ha tilgang til teknologi i hverdagen. Vi logger oss inn i nettbanken, bestiller billetter gjennom apper, søker jobb på nett og oppdaterer oss i takt med utviklingen. Slik er det dessverre ikke for alle, sier Stian Andersen ved Elkjøp Verdal.

Tirsdag var Andersen på Arken der han ga bort åtte datamaskiner som skal gå til opplæringsformål.

- Disse maskinene kommer i rette hender, det er jeg helt sikker på, sier Stian Andersen som etter utdelingen ble jeg invitert til sang og kaffe. Under kaffepraten kom det flere personer bort til han for en prat om datamaskiner, vaskemaskiner og andre ting.

Styret i Verdal Pensjonistlag har engasjert seg for å øke den digitale kunnskapen hos de eldre.

–Vi på Elkjøp Verdal vil fortsette kontakten med pensjonistlaget for å videreutvikle samarbeidet. Målet er å fjerne redsel for den digitale verden, sier Stian Andersen.

Elkjøp har opprettet et eget fond som støtter organisasjoner og foreninger med produkter og veiledning – i tillegg til økonomiske midler.

–Det kan være eldre som ikke har kunnskapen, familier uten økonomisk mulighet, eller de som har vært i fengsel eller på institusjoner. Dette fører til et digitalt gap i samfunnet vårt og det vil vi gjøre noe med, opplyser lokale Stian Andersen.