Tøffe elever gikk på glødende kull

Aleksander Rossini Vadla går på glødende kull.  Foto: Privat

Nyheter

Foran deg er det ei fire meter lang «seng» av rødglødende kull med temperatur på 900 grader celsius. Frister det å legge i vei?

De bortimot 50 fysikkelevene ved Levanger videregående skole benyttet i alle fall anledningen onsdag i forrige uke. Noen gikk raskt over kullbitene, mens andre skulle tøffe seg litt mer ved å gå sakte, og passe på å få berørt alle de rødglødende klumpene med føttene!

For fysikkelevene var det en kveld med en lokal variant av TV-programmet «Med livet som innsats». I tillegg til å gå på glødende kull fikk elevene en demonstrasjon av «fysikk for fakirer». En av lærerne lå på spikermatte. På brystkassen til han ble det plassert ei leca-blokk på toppen av, og mellom to andre leca-blokker. Med ei stor slegge ble leca-blokka knust med et presist slag.

Et av forsøkene som ble gjennomført, med en lærer som får et sleggeslag i magen liggende på ei spikermatte.

I løpet av kvelden ble også litt mer HMS-vennlige aktiviteter utført. Spising av pizza og fysikk-quiz var selvfølgelige aktiviteter. Og med gode «stjernekikkerter» ble den fascinerende og inspirerende stjernehimmelen utforsket! Ute i det store og mystiske verdensrommet er det mer enn selv fysikere kan forklare!

Planene for neste års arrangement er allerede under forberedelse. I stedet for pizza må det bli grilling av pølser på rødglødende kull. Og kanskje er det en ide å ha med brannsalve?