Har fått både rånepris og harrypris - nå får den plass i tv-pilot

– Nu e det kaos her, hodet koker over!

Anders Lynmo (fra en tidligere reportase i Innherred) synes det er kult at Volvo 244en hans vekker oppsikt.  Foto: Privat / Kristian Stokdahl (innfeltbilde)

Nyheter

Det sier Anders Lynmo fra Skogn til avisa Innherred, midt oppe i meldingen om at Dramasentrum Midt-Norge har valgt ut hans bil - en Volvo 240 - til å brukes i en innspilling av en testpilot for en mulig tv-serie fra Levanger- og Verdal-området.

Hektiske dager

De la ut en forespørsel på en Facebook-gruppe for bil og bilrelaterte ting i Trøndelag for litt siden, og ba rånere og entusiaster om å poste bilder av bilene sine i kommentarfeltet.

Victoria Sofie Anbakk Albriktsen  Foto: Privat

Eneste krav var at bilen så «hjemmesnekret» ut. Onsdag bestemte de seg for at Lynmos bil var den perfekte til formålet.

– Det er litt hektisk nå, jeg må sette i ei anna topp i bilen siden motoren fjusker litt. Men dette blir kjempeartig, fastslår Anders Lynmo overfor lokalavisa.

Han passer på å skryte av kjæresten Victoria Sofie Anbakk Albriktsen med det samme.

– Hun er en tålmodig kjæreste som lar meg få holde på med bilene mine og skru!

Meget populære biler

Volvoen hans er virkelig i skuddet om dagen. Sist uke ble den presentert i spalten «Bilen min» på tv-programmet Brooms sider på TV2.

– Anders hører med blant de mange som har latt seg sjarmere av Volvos legendariske 240-modell, og har sendt oss bilder av sin noe modifiserte 244 fra 1978, konstaterer Broom-journalist Benny Christensen.

Stilig Volvo i sitt rette element.  Foto: Privat

Han mener det ikke er rart at 240-ene faller i smak selv blant bilentusiaster som kom til verden etter at modellen gikk ut, slik som Anders - som er født i 1995.

Volvos firkantede biler i 100- og 200-serien levde i 26 år med samme grunnkonstruksjon i bunnen, og utstrålte både trygghet, kvalitet og snusfornuft ved å være det opplagte førstevalget for flere generasjoner av norske familiebilister. I dag settes de pris på for sin enkle og lettskrudde teknikk, og stort tilfang av reservedeler til hyggelige priser.

Noen justeringer

Anders Lynmos Volvo 244 DL er 1978-modell, og han har eid den i sju måneder.

– Jeg har senket den, justert motoren, montert grommere eksosanlegg og lakkert motorrommet, opplyser han til Broom.

Mekking i hans eget Mekka

Det store spørsmålet er om Anders (21) får start på bilen han setter sammen før sommeren, men sjøl har han klokketro.

Han skulle gjerne hatt svart interiør i den og annen farge på setene, men synes den ser skikkelig grom ut.

– Mange snur seg og ser etter den når jeg kjører på vegen, spesielt i sentrumsområder. Det er gøy med oppmerksomheten, synes Lynmo.

Prisbelønt bil

Han fremhever at bilen er hundre prosent rustfri og godt tatt vare på. Det har nok også vært avgjørende for prisene den har fått på bilutstillinger:

– Jeg har fått pokal for blant annet råneprisen og harryprisen. Det er svært få Volvo 244er som er i den stand min er i, fastslår Anders Lynmo.

Han har også en Volvo 242 rallybil og en Volvo 940 i samlingen sin.

Anders gikk fra hjemmesitting til jobb

Da praksisen nærmet seg slutten, var beskjeden fra arbeidslederen klar: - Han der ansetter du!