Tre butikker i Levanger og Verdal fikk inn flest flasker og bokser i fjor

I gamle Nord-Trøndelag.

Rundt 2.000 flasker og bokser ble hver dag levert inn på både Extra-butikken i Levanger, Rema på Røstad og Extra i Verdal i fjor. Disse butikkene hadde åpent cirka 300 dager i 2018. 

Nyheter

Infinitum, som driver det norske pantesystemet, forteller i en pressemelding at Extra Levanger var den butikken i våre to kommuner som mottok flest flasker og bokser i panteautomaten i fjor. Over 610.000 slike fant vegen inn i automaten deres.

Rema på Røstad var ikke så langt bak, med 603.448 flasker og bokser til pant, mens Extra Verdal mottok flest i nabokommunen med sine 593.493 flasker og bokser.

Totalt ble det pantet nesten 27 millioner bokser og flasker i gamle Nord-Trøndelag i fjor, nesten seks prosent mer enn året før. Flest av alle mottok Rema 1000 Husbyfaret i Stjørdal, som passerte én million flasker så vidt, nærmere bestemt kom det inn 1.003.403 stykker.

Det er 2.749 hver dag, for butikken som også er åpen på søndager.

– Nordmenn er på verdenstoppen i panting. Ni av ti bokser og flasker som selges kommer tilbake gjennom panteautomatene og resirkuleres til nye produkter. Vi vil gjerne ha alt tilbake, dessverre blir mye av det som ikke kommer inn brent. Både plast og aluminium kan resirkuleres mange ganger, sier adm.dir. Kjell Olav Meldum i Infinitum.

P.S. Har du lurt på hva som skjuler seg inni panteautomaten, får du kanskje svaret her.

En av mange morsomme sketsjer med legendariske Trond Kirkvaag på NRK.