Veiselskapets bønn: Vær så snill og følg disse rådene

De er forberedt på påsketrafikken, men vil unngå unødvendige problemer.

Alt er klappet og klart til påsketrafikken på Vulusjøveien, men bilistene bør huske på en del ting slik at tilbudet blir best mulig for alle. 

Nyheter

Vulusjøveien på Frolfjellet er forberedt på årets påsketrafikk.

Det skriver Arne Munkeby på vegne av Vulusjøveien Driftsselskap til Innherred.

– Sen påske gir ingen garanti for bare veier! Men våre brøytere og strøere vil også i år gjøre sitt beste for at alle skal komme seg på fjellet i påsken. Alle parkeringsplasser vil bli brøytet opp før påske, opplyser Munkeby.

Vær klar over det

I den forbindelse har han noen klare oppfordringer:

– I selve påska når folket har inntatt fjellet, blir det vanskelig å brøyte opp parkeringsplasser rundt mange parkerte biler. Vi oppfordrer alle til å parkere fornuftig med så kort avstand som mulig til nabobilen slik at det blir plass til flest mulig biler.

– De som har med henger må ikke la den ta en hel bilplass, finn en plass der det ikke er nødvendig med slett underlag.

Sandkassene i Jamtkneppet blir fylt opp med spade liggende klar i kassen.

– Ikke parker på snuplass i enden av veien, denne plassen må være ledig for brøytemaskiner og utrykningskjøretøy hvis noe skulle skje.

Påskefest

– Skjærtorsdag arrangerer Skallstuggu «familieafterski» med diverse aktiviteter og underholdning. Erfaringsmessig gir dette arrangementet stor trafikk. Representanter fra veistyret står da ved bommen og hjelper til med betaling, eventuell kødannelse og styring av trafikken. Skallstuggu stiller med egne parkeringsvakter som dirigerer bilene til ledige plasser, og ber om at deres anbefalinger blir respektert, opplyser Arne Munkeby.

Ny bru på vårparten

På vegne av driftsselskapet vil han takke alle trafikanter for måten de har taklet igangsettingen av det nye betalingssystemet ved bommen.

– Det har nesten ikke vært innkjøringsproblem, bare noen få henvendelser fra brukere som ikke har fått nytt kort. Disse er som oftest de som har skiftet adresse, ellers har alt fungert som forventet.

Munkeby fremhever at det nye røde kortet må holdes tettere inntil betalingssøylen enn det gamle hvite.

Av andre forhold nevner han at det er bra med snø fra bunnen av Jamtkneppet og innover fjellet, og at hele løypenettet er helt topp.

– Nybrua beregner vi åpning av i mai måned. Asfaltering av veien på begge bruendene og området rundt renovasjonsdunkene skjer litt senere på forsommeren.

Gode rammevilkår

Til sist vil Vulusjøveien Driftsselskap takke alle betalende trafikanter som gjør det mulig for de som jobber med veien å prioritere på en slik måte at de kan tilby en av Trøndelags fineste fjellveger, sommer som vinter.

– Takk dere selv! oppfordrer Munkeby og ønsker sammen med driftsselskapet alle vegbrukere en god påske.