En slange ødela en hel vinter med luftmålinger

– Vi vet ikke hvor mange dager vi har overskredet grenseverdiene i den verste perioden om vinteren, sier Patrik Lindblom.

Enhetsleder for kommunalteknikk, Patrik Lindblom, orienterte politikerne i PUK-møtet onsdag.  Foto: Tor J. Friberg

Nyheter

Levanger-gatene blir i disse dager betydelig triveligere å oppholde seg i, grunnet både vårsola og kostingen av gatenes vinterstøv fra asfaltrester, salt og strøsand. Luftkvaliteten har i flere år blitt ansett som et problem, særlig på våren, og Levanger kommune har siden 2016 målt forurensingen i Kirkegata med en måler utenfor den gamle byskolen. Onsdag orienterte enhetsleder for kommunalteknikk, Patrik Lindblom, politikerne i PUK om status for støvtiltakene. Da kom det fram at luftmåleren hadde vært ødelagt i en lengre periode i vinter, og dermed mangler trolig mye av vinterens mest utsatte dager med svevestøv.