Sparket i utesteddør og brøt seg inn i kirkebygg

Så ble det en tur i fyllearresten.

Håkon den godes gate 12 ble utsatt for hærverk og innbrudd natt til lørdag (Arkivfoto).   Foto: Andreas Ryen Eidem

Nyheter

Kvart på fire natt til lørdag meldte en drosjesjåfør om at en mann sparket i døra til et utested i Levanger sentrum. Før en patrulje rakk seg til stedet kom det en ny melding om at en person også ringte på telefonen til Smelteverket, tilhørende Elihumenigheten, i Håkon den godes gate. Etter hvert ble det klart at mannen hadde tatt seg inn i ungdomsmenighetstilbudet.

- Han har vært inne i bygget og ødelagt inventar. Patruljen framstilte mannen for lege og kjørte ham til arresten. Han hadde påført døra en liten skade, og vi prøvde å opprette kontakt med en styrer for bygget, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt.

Politiet satte opp sperrebånd og fikk mannen fraktet til fyllearresten mens det ble opprettet kontakt med en representant for huset.

- Mannen har vært ruset på noe annet enn alkohol. Det er tatt urinprøver og det opprettes en sak, sier Handegard.

Ellers har det vært en rolig natt, hvor det ellers kom en melding om en åpen dør ved Magneten kjøpesenter, men hvor vaktselskapet tok seg av saken.

- Det har vært en ganske så rolig natt, sier operasjonslederen.

Været i dag

Det meldes om strålende påskevær i dag, med stor sol og 4-7 plussgrader og lite vind i Levanger og Verdal.

Været i Levanger lørdag.   Foto: yr.no

Været i Verdal lørdag.  Foto: yr.no

Dette skjer i dag

I dag arrangeres det tradisjonsrike Veressjøen Rundt på ski med start utenfor Vera forsamlingshus fra klokken 10 for trimklassen. Minisjøen starter 11.30, før konkurranseklassen starter klokken 13. Premieutdeling skjer like etter innkomst i konkurranseklassen.

Lørdag kveld synger for øvrig Dalaklang ABBA ved Ulvilla samfunnshus i Vuku med levende musikk ved Tommy Leonhardsen og Ann Kathrin Tromsdal Leonhardsen etter forestillingen.

I Levanger serieåpner Levanger Fotballklubb mot Moss i 2. divisjon på hjemmebane på Moan klokken 15. 14.30 åpner Verdal også serien mot Gjøvik-Lyn. Vuku menn i 4. divisjon har også sin andre serierunde på bortebane mot Ørland.

Andre nyheter

Seks av ti mener Norge bør hente Syria-barn hjem

63 prosent av de spurte i en ny undersøkelse mener Norge bør jobbe aktivt for å hente hjem barn av norske statsborgere som sluttet seg til IS i Syria.

Mens statsminister Erna Solberg (H) ikke ville jobbe aktivt for å få hjem de norske Syria-barna, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre det motsatte. En ny undersøkelse Ipsos MMI har gjort for Dagbladet viser at det er Støre som har flertallet i ryggen.

Mens 63 prosent altså mener Norge bør hente barna hjem, mener under halvparten så mange – 27 prosent av de spurte – at vi ikke bør gjøre det. 9 prosent svarer «vet ikke». I alle grupper – enten man deler folk inn etter alder, kjønn, inntekt, utdanning eller geografi – er det flere som sier ja enn nei.

Det er også ja-flertall blant alle velgergrupper, bortsett fra dem som stemmer Frp. Men selv blant Frp-velgerne mener drøyt en tredel – 36 prosent – at barna bør hentes hjem. Venstre-velger er mest positive – 88 prosent for og 12 prosent mot – mens ja-flertallet er minst blant Høyre-velgere – 56 prosent for, 36 prosent mot og resten «vet ikke».

– Vi har et etisk ansvar og en moralsk plikt til å hjelpe disse barna. De har ikke gjort noe galt. Jeg blir rørt over støtten, sier Venstres Abid Raja om at ni av ti av partiets velgere er enige med ham i at barna – som er norske borgere – bør hentes hjem.


NVE: Gode isforhold i påskefjellet – svekket is bekymrer

Enkelte steder i påsken er isen svekket, både fra sør i Troms og sørover, samt på Vestlandet. I påskefjellet er det imidlertid gode isforhold i hele landet.

– Vi er ikke bekymret for isen i påskefjellet. I områdene med stor påskeutfart i fjellet er det gode isforhold, men som alltid er det usikker is der vann strømmer under isen.

Det sier Ånund Kvambekk, isvarsler i NVE. NVE advarer imidlertid om at isen likevel blir farlig i flere populære skiutfartsområder i skogsområdene i løpet av påsken.

Det er vårisdannelse som bekymrer isvarslerne. Når isen er snøfri, vil vårsolen gradvis bryte ned isen, og det er meldt mye sol i påskeuka i Sør-Norge.

– Bæreevnen til våris kan være god etter nattefrost, men når temperaturen stiger mister den brått bæreevnen, typisk rundt klokken 11, sier Kvambekk.

«Barn har ingen forutsetning for å forstå at mørk våris er ekstremt farlig. Bor du nær en liten pytt eller elv, så snakk med barna om dette. Ta dem gjerne med til vannet og vis hvor svak isen er. La de holde hånden i vannet og kjenne hvor fort de blir kalde». skriver varslingstjenesten Varsom på sine hjemmesider (NTB).