20 kyr stakk av på vift og mann ble skallet ned i sentrum

Slik forløp natten i Levanger og Verdal.

Illustrasjonsfoto   Foto: Johannes Strand

Nyheter

Tidlig på morgenkvisten søndag fikk politiet melding om at en gruppe med kyr hadde rømt sør for Åsen. Kyrne på søndagstur hadde blitt observert av en forbipasserende bilist på E6, som kontaktet politiet.

- 20 kyr hadde stukket av rett sør for Åsen. Eieren er ukjent, men kyrne sto ikke i veibanen. Vi har prøvd å komme i kontakt med noen folk uten å komme noen vei med å finne eieren, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt.

I åttetiden avsluttet politiet saken.

- Vi tror at kyrne har blitt tatt hånd om, sier Handegard.

Skallet ned mann

Klokken 03.18 natt til søndag kom en forbipasserende over en blødende mann utenfor Mega-butikken i Levanger sentrum. Melderen ville hjelpe, men ville ikke involvere seg i det som viste seg å være en kameratgjeng.

- Han ville ikke gå inn i det alene på natten. En patrulje var på stedet klokken 03.30 og kom i kontakt med personen. Han opplyste å ha blitt skallet ned av en ukjent person og ble tatt med til legevakta, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt.

Politiet har i løpet av natten også roet tumulter i Levanger sentrum. De fikk også spørsmål om det var greit å kjøre en mann på legevakten etter å ha drukket en øl.

Været i dag

Det blir nok en solpreget påskedag søndag, når solen holder seg framme på skyfri himmel hele dagen. Temperaturene havner opp mot 10 varmegrader.

Dette skjer i dag

Levanger Håndballklubb spiller sin siste kamp for sesongen i 2. divisjon borte mot Charlottenlund klokken 16 i Trondheim.

Søndag kveld klokken 19 arrangerer Ronglan Samfunnshus til årets første Quiz-kveld. Det blir fire spørsmålsrunder med 10-15 spørsmål i hver runde.

Andre nyheter

Mye russebråk sør på Østlandet

Politidistriktene rundt Oslo og sør på Østlandet melder om mye russebråk natt til søndag, men i hovedstaden oppfører russen seg eksemplarisk.

Øst politidistrikt melder om mange som har mistet nattesøvn på grunn av høylytt festing fra årets russekull, skriver Dagbladet. Det er særlig folk på Romerike og i Follo som har blitt holdt våkne.

– Vi har hatt veldig mye russebråk, egentlig over hele Øst politidistrikt. Det har medført at folk har blitt vekket, og at barn ikke har fått sove, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen. Han har ikke oversikt over hvor mange meldinger det har blitt, men sier det er«veldig mange».

– Vi noterer så langt det lar seg gjøre navn på buss, registreringsnummer, sjåfør og ansvarlig på bussen, sier Samuelsen. Gjengangere kan måtte belage seg på konsekvenser; tidligere i år har politiet truet med å klippe skiltene av russebusser som spiller for høyt.

Sørøst politidistrikt har loggført 30 hendelser som gjelder russ i løpet av natten. Som regel er det snakk om høy musikk.

I hovedstaden har det derimot gått rolig for seg natt til søndag. Oslo politidistrikt har hatt ett oppdrag, like mye som natten før. Begge gjaldt høy musikk fra russebuss.

– Hvis det har vært noen russ i Oslo, og det regner jeg jo med at det har vært, så har de oppført seg eksemplarisk, sier operasjonsleder Tor Jøkling.

Slukkearbeidet fortsetter flere steder i Rogaland

Brannmannskaper i Rogaland driver slokkearbeid av gressbranner som startet lørdag både i Sandnes og i Tysvær. Brannene er ikke under kontroll.

I Sandnes kommune begynte det å brenne i området rundt Øykjafjellet i Noredalen lørdag kveld. Brannen er kraftig dempet i løpet av natten, men er ikke under kontroll.

Mannskaper fra brannvesenet startet opp den aktive slokkingen klokken 8 søndag morgen, melder 110-sentralen Sørvest.

29 mannskaper fra RBR kjempet lørdag sammen med 14 frivillige med å få kontroll på brannen. Også et brannhelikopter kom fra Sauda i løpet av kvelden. Ved 22-tiden lørdag kveld avsluttet brannvesenet slokkeinnsatsen for kvelden på grunn av mørket, men brannen ble overvåket under natten for å sikre at den ikke spredte seg til nærliggende bebyggelse.

Også i Tysvær i Rogaland jobber brannmannskaper med å slokke en lyng- og gressbrann. Heller ikke denne er under kontroll.