Gressbrann på Ytterøy

Brannvesenet rykker ut til gressbrann.

Brannvesenet rykket ut på sotbrann, pipebrann i Odins veg på Nesset. Brannbil. Foto: Roger M. Svendsen  Foto: Roger M. Svendsen

Nyheter

Klokken 12.39 fikk brannvesenet melding om en gressbrann på Ytterøy i Levanger. Det lokale brannvesenet på øya rykker ut til Innbygda, hvor brannen har oppstått.

- Vi har nettopp fått meldingen og brannvesenet har ikke rukket å ankomme stedet ennå, sier Aleksander Tangen ved 110-vakta til Innherred.

Klokken 13.45 sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt at politiet ikke deltok i utrykningen.

- Brannvesenet var raskt på stedet og meldte ved ankomst at de hadde kontroll på brannen, som ble slukket. Jeg kjenner ikke til omfanget av brannen, men det er trolig ikke stort etter som brannvesenet raskt fikk kontroll, sier Handegard.

Advarer mot ild

Det er tørre forhold og det har oppstått flere gress- og lyngbranner i landet for øvrig de siste dagene. Derfor anmoder politiet alle om å ikke bruke levende ild utendørs.

- Slik været er nå, får folk la være å tenne bål og lignende, sier Handegard.

Flere gressbranner har oppstått andre steder i landet de siste dagen. Gressbrannen som har herjet i Tysvær i Rogaland siden lørdag, er nå slukket ifølge NTB. Brannmannskaper i fylket driver fortsatt slokking av en gressbrann i Sandnes.

Innfører bålforbud

Innsatsleder Audun Matre advarer om svært tørt terreng på hele sørvestlandet, og ber folk unngå å tenne ild i nærheten av skogområder.

– Nå som det er påske, er det sikkert mange som vil grille, men vi oppfordrer heller til å ha pølsa på termos, sier han til NTB.

15. april starter det generelle bålforbudet, det varer til 15. september. 14 kommuner i Rogaland innførte lørdag totalt bålforbud med umiddelbar virkning.