Hun har alltid følt seg hjemme i Levanger og på Inderøya, men en egen motebutikk midt i Oslo ble valget da hun flyttet hjem fra New York

Maren Borander, opprinnelig fra Trondheim, og Jenny Brønseth med morsslekta i Levanger og Inderøy, har åpnet klesbutikk med egen kolleksjon midt i hovedstaden. Foto: Privat 

Nyheter

Jenny Brønseth (26) har riktignok aldri bodd her i området, derimot er hun født og oppvokst i Larvik. Men det meste av slekta på morssiden er fra Innherred, noe som har betydd mange turer opp hit gjennom oppveksten.

– Det har blitt litt færre i voksen alder, og nå har jeg nettopp flyttet tilbake til Norge igjen etter fem år der jeg har tatt en bachelor i International Business i New York.

En gullmulighet

Det gjorde hun for å bli partner i klesbutikken Minimal Modesty, som venninnen fra ungdomsskolen, Maren Høiem Borander, er gründer for.

– Det var en gullmulighet for meg da jeg var ferdig med studiene. Jeg kom inn i januar da vi åpnet en fysisk butikk i tillegg til nettbutikken. De første månedene har vært hektiske, men svært lærerrike, sier Brønseth.

De to kvinnene gjør alt selv i butikken, det være seg salg og design, kundeservice, administrasjon, økonomi og markedsføring.

Her fra åpningsfesten for den nye butikken, hvor Jenny Brønseth er partner i Maren Boranders gründersatsing.  Foto: Privat

Butikken befinner seg i Prinsens gate i Oslo, rett ved et trikkestopp og bare to minutters gange unna Oslo S.

– Vi hadde mange kunder rett etter åpningen, før det roet seg mer i februar og mars. Men det er i ferd med å ta seg opp igjen nå som våren er i ferd med å innta hovedstaden, sier Jenny Brønseth.

Vil gjerne høre fra andre

Minimal Modesty har nylig lansert sin helt egen kleskolleksjon med seks dresser for kvinner til jobb og fest. Butikken ønsker «å fronte damer som vi synes gjør bra og kule ting - powerwomen på en eller annen måte», slik Borander beskrev det da Adressa-satsingen Trd.by skrev om henne tidligere i vinter. Borander er nemlig opprinnelig trondhjemmer.

En studioshoot av en av dressene de to kvinnene har designet.  Foto: Privat

– Vi har begge en passion for å støtte andre gründere, og vil gjerne komme i kontakt med likesinnede som tar sjansen og kaster seg ut i det, sier Jenny Brønseth.

Ordbruken avslører at hun tre-fire måneder etter hjemkomsten fra USA fortsatt sliter litt med omstillingen til Norge.

– Jeg holder på å adapte tilbake til norsk kultur, smiler hun, og fremhever samtidig at årene i USA var meget lærerike - både økonomistudiene, opplevelsene og det å lære seg det engelske språket.

Gode Levanger-minner

Minnene fra Levanger og Inderøy er derimot urnorske. Med tanter og onkler, kusiner og fettere (se slektstreet her) og en mormor som gikk bort helt nylig - Anne Marie Brønseth.

– Hun var en veldig omsorgsfull dame, som jeg alltid følte meg veldig hjemme hos. En av de siste gangene jeg møtte henne dro vi sammen på Jordbærpikene på Magneten. Det er et veldig godt minne.

Hennes mormor og bestefar bodde på Nesset sør, før mormoren flyttet til Elvebredden etter at han gikk gikk bort i 2011.

– Så vi har alltid vært mye ved sjøen, sier Jenny Brønseth.

Bading og tur i seilbåt

At tante Grete (Brønseth Hokstad) bor like ved Langåsdammen gjør i tillegg sitt til at det turområdet og den fine badeplassen er fullt av gode opplevelser for henne.

– Jeg har også mye slekt på Inderøya, der jeg også har følt meg hjemme. Turer i seilbåt med tante og onkel sitter friskt i minnet, og det var også kult å dra på fotballgolf-banen på Inderøya, sier Brønseth, som liker å se på seg selv som ei sporty og treningsglad kvinne.

– Det har blitt litt for lite av det de første månedene med butikken, men jeg skal få mer tid til det når den største innkjøringsperioden er over.

Fra stoffmesse på Premiere Vision i Paris.  Foto: Privat