Fikk nesten ikke konkurrert på ett år - nå vant hun igjen

Bestenotering ble det også.

Mona Grindberg. 

Nyheter

Mona Grindberg er tilbake for fullt etter skadeavbrekket. Det beviste hun da det ble seier og ny bestenotering i Holmestrand Maraton.

Leirådal-damen imponerte da hun i Vestfold ble klokket i mål på 2 timer. 58 minutter 40 sekunder og på nytt brøt den magiske tretimersgrensen. Første gang det skjedde var i fjor høst i Amsterdam. Denne gangen gikk det noen sekunder raskere i en løype som ikke var fullt så flat som den hun i fjor høst konkurrerte i den hollandske storbyen. Det var sterkt av Grindberg å løpe så bra som hun gjorde med tanke på at Holmestrand Maraton kom tidlig.

–Jeg er godt fornøyd både med gjennomføringen og tiden. Spesielt med tanke på at vi skriver april måned og jeg knapt har konkurrert det siste halvåret, sa Grindberg, som fikk en god gjennomkjøring da hun i mars stilte opp i et sekstimersløp i Oslo. Der var hun som i Holmestrand raskeste kvinne. Grindberg stilte opp på Bislett fordi hun hadde lyst til å teste ut distansen.

Løp over sju mil

Hun endte opp med formidable 72,7 kilometer og dokumenterte på nytt at det er lite å utsette på utholdenheten og stayerevnen. Grindberg forteller til Innherred at norgesmesterskapet i Stavanger er et av sesongens store mål. Hun har lyst til å gjøre en god figur der. Hun har også lyst til å prøve seg på Oslo-trippelen i år. Det innebærer i så fall at hun har en tøff utfordring foran seg i hovedstaden.

For å få oppfylt kriteriene til Oslo-trippelen må man i løpet av noen hektiske timer gjennomføre helmaraton (42,2 km) halvmaraton (21,1 km) og 10-kilometeren i Oslo Maraton. Det er forholdsvis tøffe maksimaltider og de som ikke klarer dem får ikke starte på den påfølgende distansen. Grindberg har farten inne. Utfordringen kan bli å holde seg skadefri og ikke minst forberede seg på de godt og vel sju milene på asfalt og brostein i hovedstadsgatene.

Har trent veldig bra

–Jeg har fått trent veldig bra i vinter og føler selv at jeg er i mye bedre form nå enn jeg var for ett år siden. Da slet jeg med skader og fikk ikke trent særlig. Etter at jeg kom tilbake for fullt på høstparten har det gått mye bedre, sa Grindberg som også har planer om å stille opp i en del kortere løp fremover.