– Fatima er imponerende, inspirerende og gir meg lyst til å bidra

Vi må våge å investere i disse menneskene, synes politikerkollegaen.

Daniel Eiken er full av lovord om Fatima Almanea, og mener hun er et glimrende eksempel på alle de sterke ressursene våre nye landsmenn kan bidra med. 

Nyheter

Daniel Eiken er KrFs førstekandidat i Verdal til høstens kommunevalg.

Han har delt noen tanker etter foredraget som Fatima Almanea hadde på sanitetshuset i Verdal sist torsdag.

– Jeg kom over et arrangement på Facebook her om dagen. I en travel hverdag er det greit å få fokuset litt over på andre ting, så jeg kastet meg rundt og dro til Sanitetshuset i Verdal.

Imponerende

– Der møtte jeg Fatima som flyktet fra Irak og kom til Norge for ca. 16 år siden. Hun snakker kav verdaling og er full av pågangsmot. Jeg fikk høre om turen hennes til Mosul, hvor målet var å sette igang noen prosjekter for pengene hun hadde fått fra lokalbefolkningen, blant annet her i Verdal. Hennes vilje og gjennomføringskraft til å utføre disse prosjektene hun brenner for imponerer meg. Hele hennes prosjekt inspirerer og gir meg lyst til å bidra på et eller annet vis.

Folk med store ressurser

– Jeg får samtidig en tanke om integrering av menneskene som kommer til Verdal. Disse menneskene som blir omtalt som flyktninger, nye landsmenn og invandrere er faktisk en ressurs vi har behov for i Norge og i Verdal. Blant disse menneskene kan vi finne vår nye lokale kokk, murer, bioingeniør, skredder eller sykepleier. Fatima er et godt eksempel på at det kommer mennesker med masse ressurser.

Ap-politiker Fatima Almanea skaper begeistring hos KrFs listetopp ved høstens valg.  Foto: Kristian Stokdahl

– Vi som kommune må legge enda mer til rette for god integrering, vi må gi rom for å slippe til alle disse ubrukte ressursene. Vi som verdalinger må også våge å investere litt i disse menneskene. Jeg tror vi alle vil kunne få et stort utbytte av det. Vi må våge å invitere dem inn både på arbeidsplasser og hjem i stua på en kopp kaffe.