Mann i 20-årene viste finger til politiet. Nå er han anmeldt.

Etter en prat med mannen som viste finger, ble det anmeldelse på mannen fra Verdal. Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / SCANPIX .  Foto: Fjeldstad, Knut

Nyheter

Det var natt til lørdag 18. mai at en mann i starten av 20-årene fra Verdal ble anmeldt for utidig oppførsel. Klokka 02.49 har Trøndelag politidistrikt loggført at mannen viste fingeren til politiet.

-Politiet snakket med ham og det ender med at han blir anmeldt for forholdet, opplyser operasjonsleder Bernt Tiller i Trøndelag politidistrikt.

Han forteller også at det har vært trøbbel med en gjest på et utsted i Verdal samme natt. Den vanskelige gjesten var en mann i 30-årene fra Levanger. Ansatte tok kontakt med politiet klokka 23.01 på 17. mai.

-Det viser seg at de ordner opp selv før politiet kommer til stedet. Han ble tatt hånd om av en som antakeligvis var en kompis, og forlot stedet.  

Ellers fikk politiet også inn en melding fra Leksdal på kvelden 17. mai. Her hadde en bil havnet på jordet, og politiet ble varslet klokka 21.22.

-I forbindelse med at noen skulle trillstarte en bil, trillet bilen på en åker, opplyser Tiller.

Festen er ikke over

Mens vi i går feiret nasjonaldagen, kan vi på 18. mai gratulere Levanger med dagen. Det er nemlig 183 år siden Kong Carl XIV Johan lot Levanger få egen bystatus. Den forsvant med kommunesammenslåingen i 1962, men ble tatt tilbake 1. januar 1997.

Mye fyll

Politiet i Trondheim har avsluttet søket i Nidelva uten funn, etter melding om at en person kan ha blitt observert drivende i elva nedenfor Bakke bru.

En person mente at han så noen som drev i elva under vann. Politiet var usikre på hva det dreide seg om, og ønsket å sjekke elva for sikkerhets skyld.

Politiet har hatt hendene fulle med å håndtere overstadige berusede mennesker på nasjonaldagen.

Operasjonssentralen i flere politidistrikt har oppdatert Twitter med flere meldinger om fulle folk, slagsmål, promillekjøring og narkotikaovertredelser.

– På en dag da vi har hatt fokus på en del alvorlige hendelser, så har vi likevel hatt patruljer opptatt med å håndtere overstadige fulle folk, spesielt i Trondheim sentrum, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Sport og kultur

I kveld spiller Levanger fotballklubb bortekamp mot Nardo. Kampen starter klokka 16.00 og Innherred.no har live-sending.

Ørens meieri og Verdal bluesklubb byr på dansbar musikk i kveld når Blue Apsic og Hazard går på scenen.

VæretNasjonalt og internasjonalt

Melodi Grand Prix-finale

KEiiNO skal i ilden – det er duket for finale i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i Israel. Bandet deltar med låten «Spirit in the Sky».

Våre naboer Sverige og Danmark er også med i finalen. Det samme er Island.

Valg i Australia

Australiere går til urnene for å velge ny nasjonalforsamling. Rundt 11 millioner er ventet å avlegge stemme ved valget.

Det er svært jevnt mellom statsminister Scott Morrisons koalisjon og Labor, ledet av Bill Shorten.