Det kan fort bli dunder og brak i kveld

Tor med hammeren har tenkt seg ut.

Fotograf på riktig sted til riktig tid (arkivfoto).  Foto: Jørgen Hjelmsøy

Nyheter

Fra sent i ettermiddag kommer det fuktige luftmasser sørfra, noe som gir en ustabil værsituasjon med overgang til tordenvær og kraftige regnbyger, forteller vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule ved Meteorologisk institutt i Bergen, til Adressa.no. (+)

Bygeværet vil lokalt gi opp mot 40 millimeter nedbør på 12 timer fra onsdag kveld til torsdag morgen, men plasseringen er noe usikker.

NVE har sendt ut varsel om jord- og flomskredfare for deler av Trøndelag, og skriver:

– Det ventes regn og stedvis kraftige regnbyger fra i kveld, lokalt opp mot 40 mm. Nedbørmengden og nedbørens plassering er noe usikker. Skredfaren er størst der bygene treffer. Følg værradar. Stigende temperaturer vil føre til stor snøsmelting også i høyfjellet, opp mot 20 mm/døgn.

– Grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er svært høy. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. Flomskred har lang rekkevidde og kan gå ned i dalbunnen selv om det løses ut høyt i terrenget.