Mandag 10. juni

Rykket ut til beruset mann langs E6

Politiet rykker ut i skrivende stund.  Foto: Kallestad, Gorm

Nyheter

Mye tyder på en rolig kveld for Innherred i natt, med kun én hendelse som foregår akkurat nå.

Flere bekymrede borgere skal ha rapportert om en beruset mann som går langs E6 på Fleskhus.

- Det er flere som melder dette til oss, og vi er i ferd med å sende ut en patrulje akkurat nå, forteller operasjonsleder Ola Breistrand over telefon klokken 08:45.

Det blir ikke nevnt om han er til ulempe for bilistene.

Leteaksjon etter værfast par i Trøndelag

Frivillige og politi leter mandag etter en mann og kvinne i 50-årene som er værfaste på toppen av Fuglstadfjellet i Bindal på grunn av tett tåke, melder NTB på sine nettsider.

Politiet ble kontaktet av familie klokken 01:30 natt til mandag. I løpet av natta ble det iverksatt en leteaksjon.

– Tåka er i ferd med å trekke bort fra området, og vi skal etter hvert søke bistand med helikopter. Det har ikke vært mulig fram til nå på grunn av været, sier operasjonsleder Ola Breistrand i Trøndelag politidistrikt.

Paret sendte melding til familie klokken 1 hvor de opplyste at de var på fjellet.

Til Adresseavisen opplyser politiet at de ikke er skadd eller i nød, men at de var på en topptur og at de ble overrasket av tåke. De opplyser også at de trolig sitter fast på Fuglstadfjellet og ikke Fuglstadtinden, som politiet først opplyste om.

– Vi har den oppfattelsen at de er fjellvante folk som på grunn av dårlig vær har varslet at de trenger hjelp, sier Breistrand.

Operasjonslederen sier at de ikke har oversikt over eventuelle mobilsignal og sier det er et fjellområde med begrenset dekning.

Frivillige fra Røde Kors og Norske Redningshunder deltar i leteaksjonen sammen med politiet. Det har vært lav temperatur i området.

Oppdatering:

Paret skal nå være funnet i god behold av Røde Kors, melder Politiet i Trøndelag på twitter.

- Røde kors har gjort funn av saknet turfølge. Beskrives som i god form, men en klager på en vond fot. Løftes ut av området med Luftambulansen.

Slik gikk det med IS-kjemperne fra Verdal

VG skrev i mandagens avis en oversikt over de ti personene som konverterte til islam, og dro til Syria.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) anslår at omtrent ti av de rundt 100 med norsk tilknytning som dro til Syria som fremmedkrigere var konvertitter, heter det i innledningen.

Så var det de tre trønderne fra Verdal som omvendte seg til islam og meget raskt ble radikalisert. Én ble drept, én ble enke og tredjemann sitter fengslet i Norge.

Den etnisk norske trønderkvinnen (32) fra Verdal konverterte til islam etter en reise til Egypt i 2010. Hun dro så med ektemannen til Syria hvor han ble drept vinteren 2015. En norsk kamerat som paret rekrutterte tok seg ut av Syria i 2016, og er blitt dømt til syv år i fengsel for deltagelse i IS. Hun dukket i april opp i Al-Hol leiren, der hun i et intervju med Aftenposten forsvarte IS-kalifatets grusomme handlinger med et ekstremt syn på islam. Hun risikerer siktelse for deltagelse i en terrororganisasjon, og for rekruttering. Kvinnen har ikke barn. Etter det VG er kjent med, er hennes helsetilstand dårlig.

Dette skjer i dag

Åsen museum og historielag har åpent museum ved Elvheim i Åsen fra tidlig ettermiddag i dag.

Samtidig går publikumsfavoritten Rapunzel på Torvet i Levanger.NTB:

Svar på vannprøver

Det er ventet at det vil komme svar på nye vannprøver tatt fra høydebassenget på Øvre Kleppe i Askøy kommune, ifølge NRK.

Det ble fredag påvist høye konsentrasjoner av E.coli-bakterier i høydebassenget. Det er også gjort funn av Clostridium og intestinale enterokokker.

Frist i toryenes ledervalg

Fristen går ut for å melde seg som kandidat til å bli ny leder i Det konservative partiet i Storbritannia.

Tidligere utenriksminister Boris Johnson og miljøvernminister Michael Gove er favoritter i lederkampen.

Norge spiller mot Færøyene

Kun seier er godt nok når det norske fotballandslaget møter Færøyene i Torshavn, etter 2-2-kampen mot Romania, der Norge ledet 2–0 underveis.

Joshua King og Sten Grytebust deltok ikke for fullt på trening på Færøyene søndag. Om duoen spiller mandag, er helt i det blå.

Carlsen møter Ding i Norway Chess

Regjerende verdensmester Magnus Carlsen leder turneringen på hjemmebane etter fem partier med åtte poeng når han mandag møter Ding Liren fra Kina.

Levon Aronian (Armenia) og Wesley So (USA) er nærmest med seks poeng. Mandag møter de hverandre til dyst i Stavanger.

Dette skjedde i natt

Bilbrann på Tåsen

Det brant i to biler på Tåsen i Oslo natt til mandag. I tillegg ble det varmt for en tredje bil. Politiet undersøker om brannen kan ha blitt påsatt.

Det er andre natt på rad det brenner i biler i Oslo. Politiet undersøker om brannene på området Rusta fra natt til søndag også ble påtent.

To soldater skadd

En soldat fikk moderate skader, den andre lettere skader i forbindelse med håndtering av ammunisjon på Skjold militærleir i Troms søndag kveld.

Sent søndag kveld fikk Nordlys bekreftet at soldatene er to menn i 20-årene.

Bygningskollaps

En kvinne døde og to ble kritisk skadd da en kran kollapset over et seks etasjers leilighetsbygg i Dallas i Texas søndag, ifølge brannvesenet.

Kranen kollapset mens det var tordenvær og kraftig vind i Dallas, opplyser talsperson for redningsmannskapene til brannvesenet, Jason Evans.

Canada forbyr engangsplast

Inspirert av EU vil den canadiske regjeringen innføre forbud mot engangsplast allerede fra 2021. Den offisielle kunngjøringen er ventet mandag.

Det er en ansatt i regjeringsapparatet som sent søndag lokal tid sier at statsminister Justin Trudeau vil komme med miljøbomben på en pressekonferanse mandag.

Seier for Bruins

St. Louis Blues kunne vunnet hele NHL-sluttspillet i den sjette finalekampen søndag, men Boston Bruins beit fra seg på bortebane og vant 5–1.

Dermed blir sjuende og siste kamp onsdag, lokal tid, som avgjør hvem som blir årets Stanley Cup-mestre.

Været for Levanger og Verdal

Litt kjøligere dag i dag, med 11 plussgrader frem til 12:00, før det tar seg opp et par grader i tillegg til en lett bris fra vest-sørvest frem til kveldningen. Sola titter smått frem i løpet av dagen i Verdal og Levanger.