May og Kevin fikk et kjærkomment humoristisk avbrekk

Feiret 20 år med revytur med å invitere kreftpårørende barn til Høylandet.

May Angelica Elnes (10) og Kevin Lium (13) trivdes på tur til revyfestivalen. Foto: Privat 

Nyheter

Innherred har tidligere skrevet om May Angelica Elnes (10) og Kevin Lium (13) fra Verdal, som fant vennetonen gjennom Kreftforeningens tilbud, Treffpunkt, på Staup Helsehus i Levanger. May mistet sin pappa Trond Elnes i begynnelsen av februar i år. Kevins pappa Morten Lium er alvorlig kreftsyk. På Treffpunktet får barna lov til å være seg selv, leke, lage mat, spille spill og være med på ulike turer og aktiviteter.

Kristin fra Norsk Revyfestival fortalte om Høylandet og sang om Hålloinsola. Foto: Privat 

Torsdag fikk de også være en ny og spesiell opplevelse, da Anne Nordskag tok de og mødrene med til NM i revy på Høylandet.

–Vi ordnet det slik at de får noe annet enn kreftsykdom å tenke på for en dag. Vi er 61 reisende på bussturen fra Trondheim og nordover. Det er 50 pensjonister, medlemmer i hjernesvulstforeningen og fra Gammeldansens venner, samt andre som har hørt om turene, sier Nordskag.

14 deltakere kommer fra hjernesvulstforeningen, og Nordskags mann er bussjåfør på dugnad.

Godt samarbeid

–Vi har et kjempegodt samarbeid med Sende busstrafikk, som stiller med buss til en god pris. Det gjør at vi kan lage en rimeligere pakke for deltakerne, og det har mye å si. Dette er tiende gang vi setter opp turen til Høylandet på 20 år, så det har blitt en skikkelig tradisjon, sier Nordskag fornøyd.

Hun håper nå å få med enda flere kreftpårørende barn og ungdommer på revytur sammen med resten av reisefølget.

–Det er et veldig bra opplegg, og de yngste syns det er veldig gøy. De ler også av andre ting enn pensjonistene, så det er gøy. Det er et spennende og bra opplegg på Høylandet, og vi koser oss alle sammen, sier hun.