Par våknet av brannalarmen - måtte hoppe fra andre etasje

Branntilløpet i boligen på Trones i Verdal er slukket.

En kvinne og en mann måtte hoppe fra andre etasje da det oppsto et branntilløp i denne boligen natt til søndag.  Foto: Leif Arne Holme

Nyheter

Klokken 03.30 natt til søndag meldte politiet i Trøndelag om bekreftet brann i bolighus i Verdal - nærmere bestemt på Trones.

Da nødetatene ankom, hadde et par som befant seg i boligen allerede kommet seg ut.

Tok seg ut på veranda

- Det har vært et branntilløp som ble oppdaget av de to som bor her. De våknet av brannalarmen og måtte ta seg ut av boligen fra en alatandør i andre etasje og hoppet deretter ned fra verandaen, sier politiets innsatsleder Bjørn Stene på stedet.


Morgenrapporten

Sprayet ned parkert bil

Skadeverk i Levanger sentrum.

Han opplyser at går bra med de to som hoppet og opplyser videre at brannen var begrenset til ett rom i første etasje - badet.

- Mye røyk

Operatør Christina Wågan ved 110-sentralen i Namsos opplyser i 05.20-tiden at brannen er slukket.

- Det har vært mye røyk, men ikke flammer, sier hun.

Operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Trøndelag politidistrikt opplyser at paret i huset har funnet seg egnet overnatting.

- De anses ikke skadet. Meldingen om brannen kom inn til oss rett før klokken 03.30 i natt. Politiet var først på stedet og kom raskt i kontakt med de to som hadde kommet seg ut. Det var ingen åpne flammer på dette tidspunktet. Brannvesenet kom rett etter oss og startet slukking. Det vil bli gjort åstedsundersøkelse i dag eller i morgen, sier operasjonslederen.

Søndag morgen sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt at brannen kan skyldes en elektrisk feil, men saken blir nå etterforsket for å avdekke en konkret årsak. 

- Vi skal ikke spekulere for mye i brannårsak ennå, men det kan være en elektrisk feil. Det er ikke mistanke om noe straffbart per nå. Saken blir etterforsket på formiddagen i dag av mannskap på Innherred, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i 08.30-tiden søndag.