Morgenrapporten

Sprayet ned parkert bil

Skadeverk i Levanger sentrum.

Arkivfoto.   Foto: Erlend Aune

Nyheter

En parkert personbil i Tollbugata i Levanger sentrum ble natt til søndag tagget ned med svart spraylakk.

- Hendelsen blir anmeldt av bileieren, som hadde parkert bilen utenfor et utested. Skadeverket blir anmeldt etter at eieren oppdaget det halv fire natt til søndag. Gjerningspersonen er foreløpig ukjent, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt.

Brann i enebolig

Natt til søndag ble det også branntilløp i en enebolig på Trones i Verdal. En kvinne og en mann måtte hoppe fra andre etasje for å komme seg ut av boligen.

- Vi skal ikke spekulere for mye i brannårsak ennå, men det kan være en elektrisk feil. Det er ikke mistanke om noe straffbart per nå. Saken blir etterforsket på formiddagen i dag av mannskap på Innherred, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i 08.30-tiden søndag. Du kan lese mer om brannen her.

Dette skjer i dag

Birgit Skarstein ror årets siste verdenscupfinale i pararoing søndag, og er en av favorittene til å ta en ny pallplass.

På Lyng Kulturgård i Verdal settes aller siste forestilling av Dyrene i Hakkebakkeskogen opp søndag klokken 13. Forestillingen er utsolgt, ifølge kultar.no. 

Været i dag

Det blir en overskyet dag for Levanger og Verdal, med temperaturer mellom 11 og 14 varmegrader. Det blir svak vind fra vest-nordvest, 2-3 sekundmeter.

Andre nyheter

Rekordtidlig sesongslutt ved Folgefonna

Snøen smelter raskere enn før på Folgefonna. Allerede søndag er sesongen over på sommerskisenteret, som har søkt om støtte til å kjøpe snøkanoner.

Daglig leder Michael Iversen i Visitfonna sier til Bergens Tidende at 2019 har vært det mest snøfattige året på Folgefonna noen gang.

– Snøen smelter mye fortere enn vi er vant til. Det går ut over oss og mange andre i Jondal, som overnattingssteder og andre næringer, sier Iversen. Sommerskisenteret stenger allerede søndag, men i et normalt år ville det vært i drift til ut i september, forteller han.

– I fjor stengte vi 20. juli. Jeg tror ikke vi har stengt så tidlig før.

Visitfonna har søkt Jondal kommunes næringsfond om støtte til snøkanoner. På den måten håper de å kunne forlenge sesongen med en til to måneder.

– Vi søker om støtte til snøkanonene for å sikre driften, men også for å kunne bevare isbreen. Uten et snølokk vil den smelte mye fortere, sier Iversen.

Uavklart for treåring etter fallulykke på Gardermoen

En tre år gammel gutt behandles for det Ullevål sykehus omtaler om uavklarte skader etter en fallulykke i avgangshallen på Gardermoen lørdag.

Gutten ble beskrevet som alvorlig skadd kort tid etter ulykken. Sent lørdag kveld opplyser sykehuset til NTB at han er innlagt og behandles for uavklarte skader.

– Det er en tragisk hendelse. Det er en liten gutt som falt inne i avgangshallen. Vi undersøker omstendighetene nærmere, men ting kan tyde på at han falt fra en skranke, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NTB.

Han sier at fallet undersøkes som en ulykke.