Politiet stanset promillekjører

Endte ferden til påvirket bilist, som må vente seg et oppgjør med lovens lange arm.

Illustrasjonsfoto.   Foto: Roger M. Svendsen

Nyheter

En bilist i Verdal ble søndag kveld kontrollert for promille, og fikk utslag på alkoholberusning. Meldingen kom klokken 20.18 søndag kveld.

- Fører viste seg å være påvirket av alkohol. Blir fremstilt for lege. Sak opprettes, melder politiet. Ifølge Adresseavisen var mannen i 20-årene for beruset til å bli avhørt på stedet.

- Det ble tatt blodprøve av ham, før han ble dimittert. Avhøret av ham vil bli tatt i ettertid

Ellers har politiet ingenting å melde mandag morgen.

Dette skjer i dag

Mandag er det åtte år siden angrepene på Regjeringskvartalet og Utøya 22. juli, og Levanger kommune samarbeider med Støtteforeningen etter 22. juli i Nord-Trøndelag om en minnestund ved minnemonumentet på Røstad klokken 18. I programmet ligger følgende:

  • Velkommen ved ordfører Robert Svarva
  • Taler ved Kristine Sandberg, Støttegruppen etter 22. juli og Christian Wee, Falstadsenteret
  • Appell ved Johannes Hembre-Ingul, AUF
  • Musikalske innslag ved Ragne Gundersen, Ola W. Holmen og Tony Waade
  • Blomster-/kranspålegging

Ved Falstadsenteret på Ekne er det også åpent, hvor de arrangerer Falstads historie. Det er en enkel introduksjon til Falstads historie, fra skolehjem i 1895 via fangeleir og fram til i dag. Egne sommerguider tar imot besøkende i kort-foredraget i hele sommer.

I Verdal arrangeres det Sommerteaterskole for de mellom 13-16 år ved Turnéteateret.

Været i dag

Det blir nok en dag med mye sol og gode temperaturer opp mot 24-25 varmegrader i Verdal og Levanger mandag. Noen skyer og lite vind.

Vøret i Levanger mandag.  Foto: Yr.no

Været i Verdal mandag.   Foto: Yr.no

Andre nyheter

22. juli-minnesmerke i Tønsberg utsatt for hærverk

Minnesmerket etter 22. juli i Tønsberg ble natt til mandag utsatt for vandalisme. Noen har sprayet et hakekors på minnesteinen som står ved Hotel Klubben.

Det skriver Tønsbergs Blad.

Mandag er det åtte år siden Norge ble rammet av terroren i Regjeringskvartalet og på Utøya. I Tønsberg er det planlagt en markering ved minnesmerket som står ved Hotel Klubben, men i løpet av natten har noen tagget et hakekors midt på minnesteinen.

Tønsberg kommune Bydrift opplyser til avisen litt over klokken 7 mandag morgen at de har fått vasket bort det meste, og at alt vil være borte til markeringen.

Politiet har foreløpig ikke noen mistenkte, melder NRK.


Trønderenergi har anmeldt vindkraftaksjonist

Trønderenergi har politianmeldt vindkraftkraftaksjonist for tre forhold som skal ha skjedd ved anleggsområdet i Nessadalen på Frøya, skriver Adresseavisen.

Personen anmeldt for de tre forholdene er leder Eskil Sandvik i aksjonsgruppa «Nei til vindkraft på Frøya, opplyser selskapet til avisa.

Ifølge konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Trønderenergi, Stig Tore Laugen, dreier to av de tre anmeldte forholdene seg om mindre hærverk mot hengelåser ved anleggsområdet.

Den siste anmeldelsen går ifølge Laugen på at aksjonsleder Sandvik, sammen med en ikke kjent person, i begynnelsen av juli gikk innenfor sikkerhetssonen mens det pågikk sprengningsarbeid.

– Det er direkte farlig å gå inn å stille seg ved en armert sprengladning som skal sprenge fjell. Vi er redde for at folk skal komme til skade, sier Laugen.

Aksjonslederen for vindkraftmotstanderne på Frøya benekter ikke overfor Adresseavisen at han var på anleggsområdet den aktuelle dagen. Sandvik sier han skulle dokumentere det han beskriver som miljøkriminalitet ved anlegget.

Vindkraftaksjonisten deler ikke Trønderenergis oppfatning av at det var en farlig situasjon, og håper politiet henlegger anmeldelsen (NTB).