Morgenrapporten:

Verdal: Innbruddstyver tatt på stedet i natt

Kjenninger av politiet kom ikke langt med tyveriforsøket.

Politiet var raskt på stedet på Ørin i natt. 

Nyheter

Politilogg

Litt over klokka tre i natt fikk politiet en melding om at en innbruddsalarm har gått på Verdal. Alarmen ble lokalisert til Innherred Renovasjons område på Ørin, og en politipatrulje ble sendt til stedet.
Der møtte de en åpen port, og etter et raskt søk traff politiet tre personer, som er kjenninger av politiet. Rundt seg hadde de diverse utstyr, og det jobbes nå med å finne ut om noe er savnet fra åstedet.
De tre ble tatt med til arresten i Steinkjer.

Ellers melder politiet om en heller rolig natt i hele Trøndelag.

Hva skjer i dag?

I dag inviterer Høyre i Steinkjer, Inderøy og Verdal til temamøte på VIPsenteret i Verdal industripark. Møtets tema er  «Kampen om arbeidskrafta - Hvordan sikre Innherreds behov for riktig kompetanse», og det varer fra 13:00 til 16:00. Med på møtet er Høyres talsperson for fagskoleutdanningen i Stortingets utdannings- og forskningskomité Turid Kristensen, stortingsrepresentant Elin Agdestein, Høyres andrekandidat til fylkestinget og medlem av Hovedutvalg for næring Henrik Kiærulf, i tillegg til en rekke bedrifter fra Innherred.

Innenriks

Statsminister Erna Solberg besøker Trøndelag i dag. Solberg deltar blant annet under valgkampåpningen i Trondheim sentrum og i Stjørdal sentrum på ettermiddagen. Hun skal besøke Trøndelag politidistrikt og få status om arbeidet med nærpolitireformen, i tillegg besøker hun politiets regionale treningssenter på Værnes.

I Voss kommune er 6 personer evakuert etter tre jordras gikkk utover en vei. Tirsdag morgen kommer geologer til stedet for å vurdere faren for nye ras i området. Det er ikke meldt om skadde eller savnede personer.

Bistandsadvokat Svein Holden kaller inn til pressekonferanse om forsvinningssaken på Lørenskog. Holden er bistandsadvokat til familien til Anne Elisabeth Hagen, som forsvant fra sitt hjem i Lørenskog i oktober i fjor.

Øyafestivalen starter i dag. Musikkfestivalen holder sted midt i Oslo, og viser artister som The Cure, Karpe, Sigrid og Hellbillies.

Været

Slik ser været ut i Innherred i dag: