Verdaling omkom i arbeidsulykken på Inderøy: – Han var trivelig å jobbe med

Nyheter

Politiet friga fredag navnet på mannen som omkom da han ble truffet av ei grein under trefelling på Straumen i Inderøy.

Det var 63 år gamle Dagfinn Andersen fra Verdal som mistet livet.

– Han etterlater seg samboer, en voksen datter fra tidligere forhold og barnebarn, sier etterforskningsleder Erik Mørkved ved Steinkjer politistasjon til Adressa.no.

Skjedde torsdag morgen

Ved ti på ni-tiden torsdag morgen fikk politiet melding om en arbeidsulykke på Straumen i Inderøy. Rundt tjue minutter senere valgte politiet å informere offentligheten om ulykken.

En mann hadde fått ei stor grein over seg under felling av trær. Det var kollegaen som meldte fra om ulykken. Mannen var ikke fastklemt da nødetatene kom til stedet, og det ble både rekvirert luftambulanse og forsøkt livreddende førstehjelp, men litt over klokken halv ti ble mannen erklært død.

Jobbet sammen

– Det er veldig tungt akkurat nå. Dagfinn var en humørfylt og trivelig person, som blir savnet av de rundt ham, sier Arve Melby, som jobbet sammen med Andersen da ulykken skjedde, til Adressa.no.

Melby driver firmaet Melby Brødrene ANS, som ble registrert i Brønnøysundregistrene i 2011, sammen med sin yngre bror. Firmaet har imidlertid en historie tilbake til 1987, og Melby er svært erfaren innen både skogsarbeid og trefelling. Da Innherred laget en reportasje om ham for ett år siden, var han også tydelig på risikoen knyttet til jobben.

- Dette er høyrisikoarbeid

Arve Melby har fått oppdraget med å fjerne de høye trærne ved Stiklestad kirke.