Bålbrenning får etterspill

Nyheter

Det har vært en forholdsvis rolig natt til lørdag i Levanger og Verdal. Klokken 02.26 fikk politiet telefon fra en ambulanse som skulle ta seg av en beruset mann på et utested i Levanger, hvor mannen var litt vanskelig å ha med å gjøre.

– Det løste seg imidlertid imidlertid ganske greit, og mannen i 50-årene ble fraktet til legevakt, opplyser operasjonsleder Trond Volden til Innherred.

Oppretter sak

På Levanger ble det ved 23-tiden meldt om høy musikk fra en privatbolig. Politiet hadde ingen biler inne akkurat da, og måtte avvente, og siden de ikke hørte noe mer regner de med at det ordnet seg.

I går kveld litt før klokken 21 rykket politi og brannvesen ut til det som først ble meldt som røykutvikling fra et hus i Skogn. Det viste seg å være et bål.

– Det ble brent noe søppel og andre ting. Brannvesenet måtte slukke bålet fordi det var såpass nært utmark at det var en fare for spredning. Politiet har opprettet en sak på forholdet, og så får vi se om det blir noen videre reaksjoner mot bålbrenningen, sier operasjonsleder Trond Volden.

Trøndelagsnytt

Fem ungdommer havnet på sykehus etter at en bil kjørte utfor vegen på Byåsen ved to-tiden natt til lørdag. En 18-åring satt bak rattet, og de fire passasjerene var alle yngre.

En mann i 50-årene fra Trondheim er tiltalt for besittelse av 1,8 millioner overgrepsbilder og 7.152 filmer, samt overgrep mot en ti år gammel gutt. Han ble i 2003 dømt til fem års forvaring for liknende forhold, skriver Adresseavisen (+).

I Lånke ble en ATV målt til 72 km/t i en 50-sone rett over midnatt. Det viste seg at ATVen var trimmet, da det ikke er registrert for mer enn 45 km/t. Den unge sjåføren erkjente forholdet, ble anmeldt og kjøretøyet ilagt bruksforbud, skriver T-A.no.

Norge

I Sarpsborg ble en mann i 50-årene innlagt på sykehus etter å ha blitt stukket med kniv flere ganger. En kvinne i 50-årene og en mann i 30-årene, som begge er kjent for politiet fra før, er pågrepet i saken.

På Notodden omkom en kvinne i 30-årene i en utforkjøring fredag kveld. Politiet ønsker vitneobservasjoner av den grønne Mitsubishi Space Wagon-ens ferd i forkant.

Frp får 6,7 prosents oppslutning på en ny kommunevalgmåling for hele landet, utført av Norfakta. Alle de fire regjeringspartiene går tilbake, det samme gjør Arbeiderpartiet. Senterpartiet er den klare vinneren, med 14,7 prosent, som er 6,2 prosent opp om man sammenlikner med kommunevalget for fire år siden.

Sport

Liverpool sesongåpnet med 4-1-seier mot Norwich fredag kveld. Laget ledet 4-0 til pause. Alexander Tettey var ikke med i kamptroppen til bortelaget. Han er småskadet.

Verdal spiller kamp borte mot Gjøvik-Lyn i dag. Kampen sendes på Innherred.no.

Været i helgen

Det er allerede varmt ute tidlig på morgenen, og midt på dagen lørdag blir det et par og tjue varmegrader. Det kan bli noen små regndråper utover ettermiddagen, men neppe mange.

I morgen ettermiddag kan det bli snakk om nærmere 25 plussgrader. Sola vil imidlertid stort sett glimre med sitt fravær da også, kanskje med unntak av noen solstråler midt på dagen.