Skole utsatt for tagging og skadeverk

Åsen barne- og ungdomsskole.  Foto: Andreas Ryen Eidem

Nyheter

Politiet i Trøndelag rykket søndag ut etter en melding om tagging på Åsen barne- og ungdomsskole.

– Vi fikk melding klokken 08.29 søndag morgen. Det skal i hvert fall ha blitt tagget og malt på skolen. Vi har sendt en patrulje dit på åstedsundersøkelse, opplyser operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt.

Ellers har natt til søndag vært rolig i Levanger og Verdal. Lørdag kveld ble en sykkeltyv tatt på fersken i et boligfelt i Verdal. Han ga fra seg sykkelen, men forholdet ble meldt til politiet.

– Lokalt politi følger nok opp den saken til uka, sier Volden.

Sport

Jubelen var høy i Verdal-garderoben i går, etter at laget vant sin andre kamp for sesongen. Meget overraskende klarte de blå og hvite å vinne mot topplaget Gjøvik-Lyn på bortebane.

I Nederland kollapset taket på hjemmebanen til AZ Alkmaar. Til alt hell var det ikke kamp der, og heller ikke folk på den delen av stadion av andre grunner da taket falt ned.

Kåre Ingebrigtsens Oostende gikk på sesongens første tap etter to seire, da de røk 0-2 hjemme mot Brugge lørdag. I England vant Manchester City og Tottenham sine kamper i serieåpningen.

Kristoffer Ventura ligger nummer to etter tre av fire dager i Korn Ferry-turneringen i Portland. Nordmannen er allerede klar for spill på det høyeste nivået PGA-touren fra kommende sesong, som starter i september. Om Viktor Hovland blir det samme blir avgjort i Korn Ferry-turneringen neste uke.

Innenriks

Regjeringen mener private barnehage får for mye støtte til å dekke pensjoner, men PBL hevder de har regnet feil. Leder Anne Lindboe frykter at barnehager kan bli lagt ned eller solgt hvis tilskuddet blir kuttet for mye.

Mannen tidlig i 20-årene som er siktet for å ha drept en ung kvinne i Bærum og drapsforsøk i en moske, er avhørt i natt. I dag feires den muslimske høytiden eid. Politiet har satt inn sikkerhetstiltak i hele landet.

Norges Bank kan bli nødt til å vente med å sette opp renten. Ingen tror at styringsrenta settes opp til uka, men handelskrigen mellom Kina og USA og svakere internasjonal vekst kan gjøre at økningen heller ikke kommer i september.

Lørdag ettermiddag mistet en person livet en båtulykke i Ofoten. En RIB traff en bølge. Fire pesoner var ombord, og ble kastet ut av den.

Utenriks

Hetebølgen i sommer var ekstrem. Nasjonale varmerekorder ble slått i fem europeiske land den 25. juli. Tyskland var aller verst, der var den nye rekorden på 42,6 grader i Lingen hele 2,3 grader over den gamle. Samme temperatur ble målt i Paris. Aller varmest i Frankrike var det riktignok i Gallargues-le-Montueux med 45,9 grader.

Mest lest

Lørdagens mest leste saker på Innherred.no var om bålbrenningen som får etterspill, verdalingen som omkom i arbeidsulykken på Inderøy fredag, Verdals seier mot Gjøvik-Lyn, saken om takkollapsen på AZ Alkmaars hjemmebane og Hadja Tajiks oppgjør med nedbemanningen i politiet i Verdal og Levanger.

Været

Det er litt skyet, men god temperatur på morgenen med 17-18 grader, og utover dagen vil både temperaturen stige og skydekket sprekke opp. Dermed kan vi få 23-24 grader og delvis skyet vær søndag ettermiddag og kveld.