Sytti har meldt seg - har fortsatt plass til flere

Reinkarnasjonen av Øras Dager har vært en suksess. Her fra fjorårets åpningsdag med nesten 100 boder. En folkefest.  Foto: Johannes Strand

Nyheter

Øras Dager forvandler Verdal sentrum til et stort festivalområde helga 22—24. august. Aktiviteter, utstillinger, tivoli, politisk debatt, mat og drikke, musikk og teater samler besøkende fra hele Trøndelag og næringslivet i Verdal til en tre dagers festival.

– Øras Dager er en unik martna. Et bredt utvalg aktiviteter med høy kvalitet gir opplevelser for hele familien og skaper liv i Verdal sentrum, sier leder av Øras Dager og Verdal Næringsforum, Ingrid Dahl Furunes, i en pressemelding.

Gjentar palleløp

Verdal Næringforum (VNF) har i også i år et nært samarbeid med 50-årsjubilanten Verdal idrettsråd.

– Det blir mange oppvisninger, konkurranser og akiviteter innen idrett. Sprek elveløpet, Palleløpet, rappellering fra taket på Teaterhuset og nyheten Viking Games er noen eksempler på det, forteller Furunes.

Hugos tivoli stiller i år som i fjor og får boltre seg på parkeringa på andre siden av jernbanen.

– Og i tillegg blir det naturligvis sukkerspinn, karameller, knekk og spekepølser, kulturelle innslag og premier til den som våger å utfordre, forsikrer Furunes, som også anbefaler folk å oppsøke de tolv innslagene Verdal kommune bidrar med på Øras Dager.

Omdømmeprat

Nytt av året er Omdømmepraten, som er en kveldskonferanse for næringslivet, idretten og andre interesserte, ledet av redaktør i Mediehuset NRK Trøndelag, Merete Verstad. Og fredag blir det politisk debatt med alle ordførerkandidatene i Verdal.

Så langt har rundt 70 bedrifter meldt seg på som utstillere.

Plass til flere

– Det er fortsatt plass til flere. Påmeldingsfristen er 14. august, forteller Furunes, som mener dette er en fin anledning for næringslivet til å vise fram bedriften.

Ifølge Fururnes rapporterer flere bedrifter at de har økt omsetningen etter å ha hatt utstilling på Øras Dager.

– I næringsforumet ser vi på det å arrangere Øras Dager som en del av samfunnsoppdraget vårt. Gjennom å fremme samarbeid og kunnskapsdeling mellom næringsliv, kultur og kommune bidrar vi til verdiskaping, vekst og nye arbeidsplasser i Verdal, skriver hun i pressemeldingen.