Onsdag 14. august

I dag møter ordføreren 1000 ansikter, og ønsker velkommen til dem alle

I dag åpner studieåret ved Nord universitet. Dette bildet er fra en tidligere åpning.  Foto: Roger M. Svendsen

Nyheter

Det er heller lite å rapportere fra nattens loggføring fra politiet. I stedet skuer vi framover, og ser at dagen i dag betyr studiestart for ganske så mange.

I dag åpner Nord universitet sitt studieår, blant annet med offisiell markering i Trønderhallen. Ordføreren i Levanger er er blant flere som skal gripe mikrofonen og si noen ord.

Samlet sett ønskes rundt 5500 nye studenter velkommen ved Nord denne dagen, hvorav i overkant av 1000 på Røstad i Levanger.


Vil åpne helsetunet på Skogn

Med sommerferien lagt bak oss, begynner sånn smått Norge å rulle igjen, hvilket også innebærer større aktivitet på den offentlige møtefronten. Formannskapet i Levanger har sitt første møte etter somerferien om ganske nøyaktig en uke, 21. august. Et av temaene som tas opp, målbæres av Venstres Karl Meinert Buchholdt, som i en epost til Innherred skriver:

– Levanger kommune har satset veldig ensidig på omsorgsboliger, mens tilsyn ved Stokkbakken og Breidablikktunet har langt på vei kritisert kommunen for å benytte disse som institusjoner. I kommunens vedtatte økonomiplan skisseres sykehjem som en løsning på kapasitetsproblemene innen helsesektoren i Levanger, ikke minst for å møte utfordringene opp mot et økende antall demente.

Buchholdt tar til orde for en snarlig gjenåpning av Skogn helsetun.

Været

Etter noen våte dager, ser det langt tørrere og bedre ut i dag. Ifølge Yr, kan vi til og med få et gjensyn med sola.

Sommeren kommer tilbake i helgen, skriver Adressa.no (+)

– Etter tre dager med høstlig vær, snur været til det bedre fra torsdag. Hvis varslene stemmer, kan hele landsdelen se fram til oppholdsvær, lange solperioder og temperaturer som nærmer seg 20 grader, melder avisa.

Utsiktene for Verdal de neste 48 timene, ser ifølge Yr slik ut:

Andre steder

Innsamlingsaksjon for heltene i moskeen: 660 givere har så langt donert til sammen over 134.000 kroner til mennene som stoppet Philip Manshaus, da han tok seg inn i moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag.

Målet med innsamlingen på Spleis er å sende Mohamed Rafiq, Mohamed Iqbal og Syed Mohammad Ashraf på pilegrimsreise til Mekka.

Flytrafikken går igjen i Hongkong: Etter to dager med til dels voldsomme demonstrasjoner på Hongkongs internasjonale flyplass, åpnet trafikken igjen onsdag morgen.

Etter at opptil 5.000 demonstranter har blokkert både avgangs- og ankomsthallen ved flyplassen i to dager, var fremdeles et trettitall igjen i bygningen onsdag, men innsjekk og flyavganger gikk som normalt.

Hellas ber EU om hjelp til å slokke branner: Hellas har spurt EU om hjelp i arbeidet med å få kontroll over og slokke flere skogbranner som herjer flere steder i øyriket.