Fredag 16. august

Hadde god kontroll på skjenkingen

God kontroll og god stemning på de fire utstedene som ble sjekket i vår.  Foto: Lars Østraat

Nyheter

NOKAS gjennomførte i vår, nærmere bestemt lørdag 25. mai, kontroller med skjenkingen på fire utesteder i Levanger. Nå har rapporten kommet, og den har en positiv konklusjon.

- På utestedene var det en god stemning på samtlige steder som ble kontrollert, skriver NOKAS, som på alle stedene også melder om godt vakthold og god kontroll.

Utestedene som fikk besøk av kontrollen var Oscar's, Orion Levanger, Høylytt, Banken Bar

Rapporten kommer opp som referatsak i formannskapet til uka.

Formannskapet har for øvrig en rekke saker på møteplanen, og blant disse er forslaget om nytt sentralkjøkken i Levanger.

Natt til fredag

Som gjennomgangstonen har vært også tidligere denne uka, er det ikke mye å hente fra politiets logg hva nattlige aktiviteter i Levanger og Verdal angår.

- Det har vært en stille og rolig natt, melder operasjonsledelsen til Innherred på morgenkvisten fredag.

Torsdag kveld i halv ni-tiden var det imidlertid en hendelse i Verdal sentrum som førte til at bevæpnet politi rykket ut. En mann i 30-åra gikk rundt med to kniver, og er nå anmeldt for forholdet.

Statsråd på besøk

I ettermiddag kommer helseminister Bent Høie (H) til Levanger. Høie vil snakke om «Leve hele livet-reformen» og om eldre som bor hjemme og er «sjef i eget liv».

Det handler blant annet om aktivitetstilbud, velferdsteknologi, hverdagsrehabilitering og samarbeid med frivillige.

Både pensjonistlag i Levanger og Verdal, samt øvrige interesserte er invitert til et folkemøte på Campus Røstad, med Høyre i Levanger og Verdal som arrangør. Folkemøtet har flere innledere:

- Håvard Skjellegrind fra HUNT vil fortelle om HUNT og HUNT 70+.

- Odd Håpnes, daglig leder Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg om Kompetansesenterets arbeid

- Musikkbasert miljøbehandling - et nasjonalt opplæringsprogram i bruk av musikk, sang og bevegelse for helse- og omsorgsarbeidere v/Vegar Rangul, prosjektleder, styreleder Kompetansesenteret

- Ivar Haarstad, medlem av Levanger Høyre og tidligere overlege ved sykehuset Levanger, vil på vegne av pensjonistforeningene i Levanger si noe om status i Levanger per i dag.

- Prorektor Reid Hole kommer for å delta og vil trolig si noen ord. Etter innleggene vil det åpnes for dialog mellom innlederne og de frammøtte

Været

Sørøst bris, dreiende sørvest. Skiftende skydekke, spredt regn.

Værvarselet i Verdal de neste 48 timene, ifølge Yr. 

 

Andre steder

Savnet 10-åring i Bø funnet på Oslo S: En 10 år gammel gutt ble meldt savnet i Bø i Telemark torsdag ettermiddag og deretter funnet natt til fredag på Oslo S.

– Han ble funnet av vektere som tok kontakt med barnevernsvakta. Vi vet ikke foreløpig ikke hvordan han havnet der, men han er uskadd, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Sørøst politidistrikt til NTB klokken 1.45.

Hovland med knallstart i PGA-kampen: Golfkometen Viktor Hovland viste ingen tegn til nerver og avsluttet runden sju under par på dag én i kvalifiseringsturneringen til PGA-touren, som var hans debut på Korn Ferry Tour. Nordmannen deler ledelsen med australske Cameron Percy.

Nye oppskytinger fra Nord-Korea: Sør-Koreas militære rapporterer at Nord-Korea natt til fredag avfyrte to nye raketter som landet i havet.

I en uttalelse torsdag kveld gikk det fram at Nord-Korea omtaler den felles militærøvelsen mellom USA og Sør-Korea, som startet i forrige uke, som en «generalprøve for krig». Nord-Korea har nå avlyst alle videre samtaler med Sør-Korea om en forsoning mellom landene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Trump interessert i å kjøpe Grønland: USAs president Donald Trump har flere ganger luftet tanken om å kjøpe Grønland fra Danmark, ifølge avisa Wall Street Journal.

Noen av Trumps rådgivere har støttet presidentens idé, mens andre har avfeid spørsmålet med at det er noe som aldri vil kunne bli en realitet.