Grønn slush og Arkens død

Grønt og forfriskende. Arne Falkfjell kutter melka og går for SP-slush. 

Nyheter

Øras Dager er i full gang. Karusellene snurrer og i bodene fra fjern og nær er det alskens tilbud.

Innherred skulle sjekke folkelivet gata, men kom ikke særlig langt før vi ble shanghaiet av en lokalpolitiskpolitisk nestor.

Arne Falkfjell var i storslag og ble helt på styr da han fikk se en journalist.

- Kom her, så skal du få vaffel. Med multe. Og vi har Jarlsberg ost. Her. Prøv! sa den tidligere meierisjefen som ikke tok et «nei takk» for nei.

Så journalisten ble stående å spise på osten, og glemte rent å spørre om den politiske framtiden i Verdal.

Isteden ble det en diskusjon om slush. Den godeste Falksfjell hadde nemlig tilgang på en maskin som lagde iskald slush. Den var grønn i fargen og full av is som kjølte ned skallen.

- Du serverer i plastkopp, det er ikke helt i tråd med tiden?

- Æææh, nei, men det var for at du skulle se den fine grønne fargen. Men vi har pappkopper også, se her.

Med pappkopp-beviset kom Falkfjell seg ut av den kinkige situasjonen og fikk etter hvert et par unge jenter som nye slush-kunder.

Inger Marie Skreden Valstad ønsker at Arken skal få leve. 

Mens dette opptrinnet fant sted kom vi også i prat med Inger Marie Skreden Valstad. Hun bedyret at hun ikke var en del av SP-standen, men derimot representerte hun Verdal pensjonistlag. Og de hadde noe mer konkret å by på enn farget vann med søtsmak.

- Her, skriv under, sa Skreden Valstad.

Rundt 200 hadde gjort akkurat det, skrevet under på oppropet «La Arken leve».

Saken handler om samlingsstedet til pensjonistene i Nordgata, der de legendariske tirsdagstreffene holdes til glede for et hundretalls personer hver måned.

- Hvis vi får 300 underskrifter må saken behandles på nytt i kommunestyret. Det tror jeg at vi skal få til etter at vi har fått inn så mange underskrifter på en dag.

- Da blir det mat for det nye kommunestyret, da - konkluderte journalisten som av objektive grunner unnlot å skrive under.

Sånn gikk det altså da Innherred skulle sjekke stemningen i gata.  Journalisten så undervegs flere blikk som sa; kom og skriv om oss. Lenger bort i gata dunket det i musikk, en sjørøver kikket ut av en buss og det var i det hele tatt ei gate full av folk som gikk fram og tilbake. På jakt etter den genuine Øra-stemingen.

Jernebanegata er omgjort til en basar- og markedsgate.