Denne dama er laget av stål

-Nei, det var aldri i mine tanker at jeg skulle gi meg.
Nyheter

Det sier Maia Lohre Køhn som ble den første kvinnen som deltok i palleløpet.

Palleløpet er en utfordring som går ut på å løpe etter paller som er lagt i en rekke langs Verdalselva i Bjarnebukta. Under årets Øras Dager ble arrangementet gjennomført for andre gang.

Det stilte 17 gutter og altså en dame i løpet.

Lohre Køhn er fra Grefsen i Oslo og skuespillerstudent ved Nord universitet. Hun har vært ute for utfordringer tidligere, i teater og scenesammenheng.  I 2013 spilte hun “Thea Bakke” i TV-serien “Møkkakaffe” som gikk på NRK samme år. Maia har vært i Bærum barneteater fra 2010 til 2014 og spilt i ulike teaterskoler og grupper fra 2003.

Kav og tunge bein

Her er Maia kommet vel dypt i vannet. 

I Verdalselva stilte hun sporty opp og ble historisk ved å gjennomføre løpet som krever sin mann – eller kvinne.

- Jeg har aldri forsøkt dette før i dag. Selv om jeg fikk problemer var jeg bestemt på å skulle gjennomføre løpet, smiler hun gjennomvåt etter seansen.

Her går Maia over til krabbeteknikk. 

Maia Lohre Køhn kom i mål på tiden 3 minutter og 7 sekunder. Da hadde det vært en del kav og tunge bein i vannet underveis, og de siste meter benyttet hun det som speaker Rune Dillan omtalte som «krabbeteknikken».

I land ble skuespillerstudenten mottatt med applaus og jubel fra studentkolleger. Nevnes må også Joakim Nesvik. Han hadde større fart nedover pallene og klarte tiden 35,30 sekunder. Det var dagens nest beste tid. Vinneren ble 13 år gamle Fredrik Kjønstad Ukkelberg fra Levanger som løp på tiden 29,85. Seieren har gitt mersmak.

Fredrik Kjønstad Ukkelberg mottar premie fra Frode Strand for seier i palleløpet. 

- Jeg gleder meg til neste år, sier den sportsinteresserte unggutten.

Skal forbedre

Arrangøren, kulturtjenesten i Verdal kommune, lover nytt arrangement neste år, og med forbedret palleoppsett. Kanskje med solide «hvilepaller» der det blir mulig å hente seg inn igjen for de som mister rytmen i løpet og faller i vannet. Det skjedde med fjorårets vinner, Pål Sverre Fikse. Fikse startet friskt også i år, men kom ut av stilen halvveis og endte i vannet.