Fredag 23. august

Der kom det en bil imot. I feil kjøreretning på E6.

Det var i dette området på E6 at bilen havnet på feil side av midtdeleren. Det skyldtes en misforståelse etter å ha krysset Holte bru.  Foto: Marte Skjesol

Nyheter

Det var like før klokka seks fredag morgen det kom en telefon til politiet om en bil som kjørende i feil kjørefelt på E6 på Ronglan.

Føreren hadde misforstått da han kjørte over Holte bru, E6-brua som er under evig modernisering. På grunn av arbeidet på brua er det lysregulering da bare ett kjørefelt er åpent.

– Føreren har opplyst at han tok feil da han kjørte over brua og skulle videre. Det var regn og litt uklart, og dermed havnet han i feil kjørefelt da han skulle videre. Da havna vedkommende også på feil side av midtdeleren, opplyser operasjonsleder Svein Helgetun hos politiet i Trøndelag.

Det er opprettet en sak på forholdet, så bilføreren som kjørte feil må nok vente seg et lite oppgjør i ettertid.

Ut over denne hendelsen fra morgentimene har det vært en rolig kveld og natt med hensyn til hendelser i Levanger og Verdal. En sak ble meldt inn fra Verdal torsdag kveld. Men den hadde ikke politiet kapasitet til å følge opp.

– Det var en som kjørte en moped uten skilt og lys torsdag kveld. Vi fikk melding om det, men saken ble ikke fulgt opp.

– Nå er det Øras dager og martna i Verdal. Dere har ikke registrert noe derfra?

– Nei martnan i Verdal har vi ingen meldinger fra, avslutter operasjonsleder Svein Helgetun

Øras Dager er i full gang

Torsdag begynte Øras dager på Verdal. I løpet av tre dager skal sentrum huse alt fra tivoli og martnasboder, til Viking Games og politikerdebatt. Vår medarbeider gikk seg en tur i går ettermiddag og har følgende rapport:Når det gjelder været og varselet er det litt forvirrende for den som var ute i regn fredag morgen. Ifølge varselt vi har fått fra Yr blir det ikke noe videre regn utover dagen. Tvert imot. I Verdal meldes det om 12 grader og litt sol.Sjokk etter sjokk i lokalpolitikken

Det nærmer seg valget og nyhetsbildet preges av det. Den store saken i går var meningsmålingen som Trønder-Avisa kunne presentere fra Verdal. Hvis den blir retningsgivende for stemningen i kommunen blir det meste snudd på hodet etter valget i høst.

Pål Sverre Fikse kan bu seg på å innta ordførerkontoret da Sp ifølger målingen bare er ett mandat unna å sikre seg rent flertall i Verdal. Sp måles til en oppslutning på 48,6 prosent, det er nesten 20 prosent fram siden rekorden som ble satt for fire år siden.

Arbeiderpartiet på sin side gjør det ikke bra i det som har vært en bastion. De måles til 29,6 prosent, en tilbakegang på 14,1 prosent siden 2015.

Sjokkmåling i Verdal

Sp nær rent flertall.

 

Verdalsmålingen i Trønder-Avisa kom en dag etter en tilsvarende i Levanger, som også var oppløftende for Senterpartiet og tilsvarende dyster for Arbeiderpartiet.


Vil forby vanskelige forkortelser

På en mer nasjonal arena kan NTB fortelle om kulturminister Trine Skei Grande som har sett seg lei på nye og vanskelige navn på statlige organer. Framover kan det bli forbudt for dem å hete for eksempel Norec, Norad, Nkom og OsloMet. NTB forteller asat språkrådet kan få forby kreative navn på statlige organer. Trine Skei Grande (V) mener det er udemokratisk om folk ikke skjønner hva disse organene driver med.

– Det handler om demokrati, at statlige organer har navn som gjør at borgerne skjønner hva de holder på med, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) som nå lanserer forslag til ny språklov.

– Vi foreslår å styrke makta til for eksempel Språkrådet, slik at de kan ha den rollen jeg mener de skal ha som fagorgan. Vi skal ikke styre private bedrifters stavemåte, men staten kan vi gjøre noe med, sier Grande.