Minneord om Elias Stenfjell

- Der var det lett å finne han: I det huset som hadde to fester for balkongflagg – sameflagget og det norske.

No er det stilt ved tomtene etter gammene ved Brenntjønnene, skriver Rinald Inndal i minneordet. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix 

Nyheter

Ein ung samegut hoppa mellom vassdammar på den blaute vegen frå Garnes skole til samvirkelagsfilialen i Inndalen. Der skulle han ta bussen til Sul, der han elles i året gikk på skolen. Men to veker i året hadde ungane i Sul handarbeid og sløyd-undervisning ved skolen i Inndalen. Ungane på skolevegen undra seg litt over guten som hoppa så lett. Han hadde finnsko på føtene, og forsøkte å unngå å bli blaut. Våren tina snøen i vegen, der guten kom i vintersko. Men ved Brenntjønnene i Sul, der guten budde, var det full vinter enno. Derifrå hadde han rent på ski for å rekke bussen om morgonen.